Italija deklasirala Hrvatsku u punom Draženovom domu: Motiva neće nedostajati ni u veljači…

Hrvatska, Dražen, Foto HKS, Marin Sušić

U drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo Hrvatska je u punom Draženovom domu poražena od Italije 64:80 (23:15, 9:20, 15:25, 17:20).

Poslije sjajnog otvaranja utakmice ključna je bila druga dionica, u kojoj su izabranici Ivice Skelina zabili samo devet poena. Crna serija nastavila se i u nastavku i Talijani su iskoristili ponuđeno.

Darko Planinić je s 20 poena i deset skokova bio najbolji u redovima Hrvatske.

HRV

“Izgubili smo protiv ekipe koja je objektivno bolja od nas u ovom trenutku, koja je kompletnija i ima više individualne kvalitete,” rekao je nakon susreta izbornik Skelin…

“Motiv nije ni večeras bio problem. Ne mogu momcima zamjeriti da nisu željeli, da se nisu borili. Postoji nešto što se zove kvaliteta. Italija je kvalitetnija i bolja. Mislim da motiva neće nedostajati  ni u veljači. Imali smo sedam debitanata u ovome krugu. Nadam se da će nastaviti raditi dobro u svojim klubovima i da će im ove dvije utakmice dati iskustvo koje ćemo moći pretočiti u bolju igru u veljači.”

Hrvatska će sljedeće dvije utakmice u kvalifikacijama igrati na svojem terenu, 23. i 26. veljače će ugostiti Rumunjsku pa Nizozemsku.

Prolazak u drugi krug kvalifikacija izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine. (Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA