Ivan Raič u bjeloruskoj ‘karanteni': Nadam se kako ću se čim prije vidjeti sa suigračima iz reprezentacije!

Ivan Raič

 

Ivan Raič, hrvatski odbojkaški reprezentativac i igrač bjeloruskog Šahtara iz Soligorska, otkriva nam kakvo je stanje u toj zemlji te da su u njegovom sportu ipak uvedene neke mjere.

‘’Ove godine natjecali smo se u Ligi Prvaka, Nacionalnom prvenstvu i finalu Kupa. Ostalo nam je odigrati još samo završnicu Nacionalnog prvenstva ali ono je prekinuto odlukom saveza i prvenstvo je završeno bez pobjednika,’’  izjavio je Ivan te dodaje da unatoč tome u Bjelorusiji nema nikakvih drugih mjera: ‘’Za sada nema nikakvih restrikcija u državi, život teče uobičajenim putem. Restorani i kafići i dalje rade, a mi treniramo normalno. Mišljenje javnosti je podijeljeno. Mlađa populacija je više zabrinuta, jer vide što se događa po Europi i plaši ih bolest, no i dalje nema nikakvog velikog straha.’’

Dok se njegovi kolegice i kolege diljem svijeta tek polako vraćaju treninzima, za Ivana uobičajen sportski život nije ni prestao.

Ivan otkriva da on i njegova obitelj ipak paze na zdravlje.

‘’Moram priznati da se mi dobro nosimo s cijelom ovom situacijom. Možda smo čak i navikli na ovo stanje jer svaki put kada igram u nekom klubu na sezoni, u inozemstvu, vodimo sličan ‘karantenski’ život koji se sastoji od treninga i odlaska kući. No, sada smo svakako više oprezniji. Jedino gdje izlazimo je do supermarketa, a iz kuće ne izlazimo bez zaštitnih rukavica i maski za lice,’’ objašnjava Ivan koji se osvrnuo i na stanje u Hrvatskoj: ‘’Nije mi svejedno čitati što se događa u mojoj domovini i slušati vijesti gdje je medijski prostor u velikoj većini posvećen koronavirusu. Ovdje još to nije slučaj, no vrijeme će pokazati što je ispravnije i kakve ćemo posljedice možda osjetiti.‘’

Koronavirus paralizirao je svijet sporta, a ni odbojka nije iznimka. Hrvatski reprezentativci i Hrvatski odbojkaški savez s nestrpljenjem očekuju poboljšanje stanje i povratak u uobičajenu sportsku svakodnevicu.

‘’U kontaktu sam s većinom suigrača iz reprezentacije te se nadam da ćemo se vidjeti čim se smiri ova situacija. Siguran sam da svima teško pada nedostatak treniranja i neizvjesnost oko sljedeće sezone. Zaista se nadam da će se ova situacija što prije riješiti,’’ zaključio je Ivan.

 

OSTALI SPORTOVI