Ivanišević: Zadar nije samo košarkaški, nego i teniski grad

Goran Ivanisevic

Legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević ovih dana ima pune ruka posla kao direktor turnira Adria Tour, koji će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru.

Turnir organizira prvi reket svijeta Novak Đoković u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, a okupit će neka od najvećih imena svjetskog tenisa.

Goran uopće ne sumnja da nas u Zadru očekuje pravi teniski spektakl te se nada da će i zadarska publika moći uživati u njemu s tribina.

”Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dopušten. Bit će stadion za devet tisuća ljudi koji će se montirati ovaj tjedan, a ja se nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svijetu,” ističe Goran te dodaje: ”Ovo je jedna svjetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svjetlu, kao ‘korona free’ zemlju te pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Davis Cup susreta što je organizirao nevjerojatno. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i tenisači koji dođu izvana biti iznimno zadovoljni.”

Goran će na turniru sudjelovati i kao Novakov trener u čijem je timu od prošle godine. Adria Tour nastao je na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Adria Tour održat će se u nekoliko zemalja, a na njemu će uz Novaka zaigrati Dominic Thiem, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki i drugi šampioni.

U Zadru će nastupiti i dva najbolja hrvatska tenisača, Marin Čilić i Borna Ćorić.

”Novak je već i prije imao ideju da se organizira jedan tour odnosno par ekshibicijskih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizirati, pogotovo s uobičajenim rasporedom tenisača. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donijela, omogućila je i Adria Tour. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam provjerio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na Balkanu,” osvrnuo Goran na ovu priliku da se Zadar i Hrvatska potvrde kao sigurna turistička destinacija.

TENIS