Ivković odgovara Brbiću: “Neću preuzeti ‘Trofej Tomislav Ivić’, neka tu nagradu daju onome za koga misle kako nije privilegiran”

Tomislav Ivković Foto NK Lokomotiva Zagreb

Tomislav Ivković Foto NK Lokomotiva ZagrebU subotu je na Poljudu na rasporedu derbi 14. kola MAXtv Prve lige. U reprizi finala prošlosezonskog Kupa Lokomotiva gostuje kod Hajduka, a osim činjenice kako će na teren prva i četvrta ekipa na ljestvici te kako Torcida slavi svoj rođendan, u prvi plan su izbili razgovori o sucima Bruni Mariću i Saši Fegešu, koji su potencirani i pokrenuti iz Splita, točnije iz usta predsjednika Hajduka Marina Brbića. Trener Lokosa Tomislav Ivković osjetio se prozvanim te nije dopustio da se o njemu i njegovoj ekipi govori kao o privilegiranima.

Strateg Lokomotive Tomislav Ivković trebao je u Splitu preuzeti nagradu ‘Trofej Tomislav Ivić’ za najboljeg hrvatskog trenera, koju mu je dodijelila HZSN – sekcija Split, no, kako je sam rekao: “ako iz Splita misle da ju je osvojio na nepravedan način te kako su on i njegova ekipa privilegirani, neka tu nagradu daju onome za koga misle kako nije privilegiran.”

“Osjećan se poniženo. Ako svi smatraju da moji igrači i ja nismo zaslužili poziciju na ljestvici svojim igrama, ako je istina da nas suci guraju, onda niti ja nisam zaslužio nagradu. U ovakvoj situaciji volio bih da nas oštete na Poljudu, samo kako bi prestale ove priče da smo privilegirani.”

Ivković je bio razočaran načinom kako se proteklih dana najavljivalo subotnji derbi: “Žao mi je što su prostor u medijima umjesto priče o kvalitete igrača, ekipa, zauzele neke druge stvari te kako se priča o svemu, samo ne o nogometu.”

Osim prozivanja iz tabora Hajduka, Ivkoviću je posebno razočaravajuća bila izjava Povjerenika za suce Ivana Peraića, koji je po njemu upotrijebio nedopustivu retoriku: “Njegovo namjerno stavljanje Brune Marića, u situaciju da ga ‘uništi’ ili da se sam spasi ‘ako je frajer’ je strašna i pogubna za hrvatski nogomet. Dovedeni smo u situaciju gdje svi sumnjaju jedni u druge. Marić je na taj način doveden u poziciju da na utakmici ne smije slučajno pogrešno dosuditi niti jedan aut. Ja ću mu olakšati posao i neću mu niti riječi prigovoriti, čak niti ako protiv nas svira tri penala.”

Trener Lokosa ipak nije propustio reći i koju o subotnjoj utakmici: “Počašćen sam što su mi moji igrači omogućili da u ove dvije godine na Poljud idem uživati u nogometnoj fešti, u dvoboju dvije ekipe iz vrha hrvatskog nogometa, koje imaju desetak igrača u raznim reprezentativnim selekcijama. Ti igrači zaslužuju da se priča o njima. Mi smo spremni, ne mislimo u Split doći kao ‘janje na klanje’, jer Bajram je završio.”

“Spremni smo na agresivnost Hajduka odgovoriti na jednaki način. U prvoj utakmici smo glatko poraženi, malo smo poletjeli tada, mi smo se postavili kao Hajduk, a oni kao Lokomotiva, no, pametnom je jednom dovoljno. Ući ćemo hladne glave i sigurno kako nećemno srljati ‘grlom u jagode’,” najavio je Ivković. (Foto: NK Lokomotiva Zagreb)

Utakmica Hajduka i Lokomotive na Poljudu na rasporedu je u subotu od 19 sati.

Ivkoviću Splićani oduzeli nagradu

Treneru Lokomotive Tomislavu Ivkoviću oduzima se nagrada ”Trofej Tomislav Ivić”, zbog neprimjerenog ponašanja kojim je prekršio Propozicije natječaja, a u kojima stoji kako je uz rezultat i odgoj mladih nogometaša, u izboru za najboljeg hrvatskog trenera, visoko istaknut kriterij primjerenog ponašanja.

Svojim izjavama Tomislav Ivković je pokazao nedostatak poštovanja prema liku i djelu pok. Tomislava Ivića, a obezvrijedio je i sve one koji su mu dali svoj glas, videći u njemu trenera dostojnog nagrade (Marin Brbić, Stanko Poklepović, Damir Vrbanović, župan Zlatko Ževrnja….)

Oduzimanjem nagrade Tomislavu Ivkoviću, ista se za sezonu 2012./’13. neće dodijeliti, a po završetku tekuće sezone bit će objavljene nominacije za 2013./’14. Vjerujemo kako će kandidat koji bude izabran, biti dostojan nagrade ”Trofej Tomislav Ivić”, utemeljene u čast najvećeg hrvatskog trenera svih vremena.

HZSN – sekcija Split

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar