IO HNS-a: “Primjenom vaučerizacije nanesena je šteta klubovima, navijačima i nogometu u cjelini”; Kovač ima nove suradnike

IO HNS Foto Drago Sopta HNSIzvršni odbor usvojio je kalendar reprezentacija HNS-a za 2014. godinu, kao i plan priprema A reprezentacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2014., uključujući raspored prijateljskih utakmica i odabir kampova u Austriji i Brazilu.

Također, usvojen je prijedlog završnog računa za 2013. i plan za 2014. godinu, kao izvještaj revizora koji će se uputiti Skupštini Saveza na usvajanje.

Imenovani su arbitri Arbitražnog suda, a za predsjednika je ponovno imenovan g. Ivica Veselić.

Izvršni odbor primio je na znanje sadržaj rješenja Sportske inspekcije. IO je za daljnje postupanje po tom predmetu ovlastio Komisiju za licenciranje, u čiju nadležnost ulazi izdavanje licenci klubovima, a nakon sastanka Komisije, o daljnjim koracima HNS-a mediji i javnost bit će obaviješteni na konferenciji za medije.

Analizirana je Odluka o zabrani gostujućih navijača na tribini za gostujuće navijače ako nije osiguran organizirani dolazak od strane kluba, od 16. listopada 2014. godine. Izvršni odbor je zaključio kako ona nije ostvarila željene rezultate te je njenom primjenom nanesena šteta nogometnoj organizaciji, klubovima, navijačima i nogometu u cjelini. S obzirom na navedeno, nakon opsežne rasprave, IO HNS-a zaključio je kako se navedena odluka stavlja izvan snage.

Ova odluka primjenjuje se odmah, a za provedbu iste zadužuju se svi klubovi MAXtv Prve lige, sudionici HNK, Povjerenik za natjecanje, Povjerenik za sigurnost i sve službene osobe zadužene za organizaciju utakmica – delegati i suci.


Hrvatska nogometna reprezentacija od utorka ima dvojicu novih suradnika, Andreja Panadića i Marija Cvitanovića, koji će obavljati dužnosti skauta.

Andrej Panadić bivši je igrač zagrebačkog Dinama, kojega je napustio 1994. godine, te je potom branio boje Chemnitzera i Uerdingena, a pet je godina proveo u njemačkom velikanu HSV-u. Karijeru je završio u austrijskom Sturmu te japanskoj Nagoyi. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije nastupio je tri puta.

Mario Cvitanović u Dinamo je došao nakon početaka u Radniku, da bi potom igrao za Veronu, Veneziju, Genou, Napoli te belgijski Germinal Beerschot. Poslije kratkog povratka u Dinamo, zaputio se i u Njemačku te karijeru zaključio u Energie Cottbusu, a između 1998. i 2001. godine skupio je i sedam nastupa za Hrvatsku.

Dvojica skauta bit će prvenstveno zaduženi za snimanje hrvatskih protivnika, uključujući one na Svjetskom prvenstvu, te će uživo pratiti njihove utakmice.

“Zadovoljan sam postignutim dogovorom, posebno zato što se njihove nogometne filozofije poklapaju s onima stručnog stožera. Obojica su bili vrhunski profesionalci sa zapaženom karijerom i u inozemstvu, odlično razumiju nogomet te sam uvjeren da će stručnom stožeru davati vrijedne informacije”, prokomentirao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač.(hns-cff.com, Foto: Drago Sopta/HNS)

AKTUALNO NOGOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar