Janko Kević i Mario Tomić predvodili katarski Al-Sadd do senzacije protiv europskog prvaka Flensburga u polufinalu Super Globea

Janko Kevic, Katar

Janko Kevic, KatarRukometaši katarskog Al Sadda napravili su veliku senzaciju svladavši u polufinalu IHF Super Globe turnira, klupskog svjetskog prvenstva, aktualne europske prvake, njemački Flensburg-Handewitt s 27:26.

Katarsku ekipu do pobjede su predvodili hrvatski rukometaši Janko Kević s osam i Mario Tomić sa sedam postignutih golova. Al Sadd je na poluvremenu gubio čak šest golova razlike, bilo je 11:17 za Flensburg, ali Nijemci su u nastavku totalno podbacili i podcijenili svog suparnika, a Al Sadd je svoju nevjerojatnu seriju napravio u posljednjih 20 minuta.

Tomić je imao savršenu realizaciju iz igre, dva je pogotka postigao iz kontri, a pet s pozicije kružnog napadača. Kević je od osam svojih golova čak šest zabio s linije sedam metara, a bio je i strijelac pobjedničkog pogotka za svoju ekipu, nešto malo manje od dvije minute prije kraja.

Flensburg je predvodio Lasse Svan Hansen s osam golova, pivot Zachariassen dodao je četiri, dok su po triput precizni bili Eggert, Glandorf, Nenadić, Kaufmann.

U borbi za trofej čeka ih Barcelona, koja je Al Sadd u skupini svladala s 34:25.

Mario Tomić, Al-Sadd

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar