Jedvaj: Susret s Islandom je važniji, ali zašto ne bismo pobijedili Meksiko i u ovakvom sastavu?

Jedvaj, Rakitić, Instagram

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu prijateljsku utakmicu s Meksikom u Los Angelesu, a jedan od stupova obrane u momčadi Ante Čačića bit će Tin Jedvaj, branič Bayera iz Leverkusena.

“Svi bismo rado išli, ali mnogi igrači imaju još bitnih utakmica – no zašto ne bismo pobijedili i u ovakvom sastavu? Imamo dovoljno vremena za upoznavanje i uigravanje i svakako ćemo se potruditi dobiti ovaj susret. Ja se dobro osjećam, u dobroj sam formi i jedva čekam nove utakmice”, najavio je Jedvaj, piše hns-cff.hr.

Jedvaj je upoznat sa snagom Meksika…

“Znam ih dosta dobro, pogotovo Chicharita. Bit će u punom sastavu s obzirom da nemaju toliko klupskih obveza, i bit će teško protiv njih. Međutim, igrali smo već i prije u nekim mješovitim sastavima i dobro smo prolazili, ne vidim zašto ne bi i sada bilo tako. Meksikanci će imati podršku kao kod kuće, što nam može stvoriti pritisak, ali suprotstavit ćemo im se i izvući najbolji mogući rezultat”, smatra Tin.

Susret protiv Meksika na rasporedu je u subotu 27. svibnja u 17:00 sati (2:00 u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu).

Vratari: Lovre Kalinić, Antun Marković

Braniči: Tin Jedvaj, Borna Barišić, Jakov Filipović, Nikola Katić, Denis Kolinger, Mato Miloš, Zoran Nižić

Vezni igrači: Fran Tudor, Lovro Majer, Mile Škorić, Ivan Šunjić, Nikola Vlašić

Napadači: Duje Čop, Ivan Santini

Hrvatsku nakon Los Angelesa čeka kvalifikacijsko gostovanje kod prvog pratitelja Islanda.

“Naravno da ćemo se potruditi dobiti obje utakmice, pri čemu je susret s Islandom važniji. No, moramo i protiv Meksika biti pravi, nakon čega ćemo se usredotočiti na Island”, zaključio je Tin Jedvaj.

Čačić je za taj susret pozvao 23 igrača, a reprezentacija će se okupiti 5. lipnja u Zagrebu kada će ujedno krenuti na mini-pripreme u Sv. Martin na Muri.

Vratari: Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Dominik Livaković

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Marko Lešković

Vezni igrači: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Franko Andrijašević, Filip Bradarić, Mario Pašalić

Napadači: Mario Mandžukić, Nikola Kalinić, Duje Čop, Ivan Santini

 

NOGOMET