Još jedan Hrvat u Kielceu: Nastupi za reprezentaciju pomogli su mi u razvoju, shvatio sam kako mogu igrati na najvišoj razini!

Mamić, Foto HRS

Naredne sezone u dresu poljskog Kielcea nastupat će i talentirani Marko Mamić, koji će se tako priključiti suigračima iz reprezentacije, Manuelu Štrleku i Filipu Iviću. Štrlek će iduće godine put mađarskog Veszprema, dok će 2018. iz Skoplja u Kielce preseliti Luka Cindrić.

Poljski klub oduvijek je bio ‘slab’ na Hrvate, još od Mirze Džombe pa preko Ivana Čupića, Marina Šege, Željka Muse, Denisa Buntića

Mamić je od svoje Moslavine preko švicarskog Kadetten Schaffhausena i francuskog Dunkerque potvrdio kako je riječ o velikoj nadi hrvatskog rukometa.

“Kielce je izuzetno jaka ekipa, jedna od najboljih u svijetu. Ima izvrsnog trenera i ovo je velika prilika za mene. Mislim kako ću se ovdje nastaviti razvijati i kako ću se boriti za najveće ciljeve,” rekao je 23-godišnji lijevi bek za službenu stranicu novog kluba.

“Imao sam priliku i popričati s predsjednikom Bertusom Servaasom, imali smo ugodan razgovor, a predstavio mi je svoju viziju, što je bilo jako uvjerljivo.”

Mamić je otkrio kako je počeo s rukometom: “Kao dječak sam trenirao nogomet i s deset godina sam počeo s rukometom. Jedno vrijeme sam paralelno trenirao oba sporta, ali samo se s 15 godina odlučio za rukomet. Mislim kako sam donio dobru odluku…

“U Schaffhausen sam stigao s 18 godina, ali je to za mene bila izvrsna prilika. Igrao sam Ligu prvaka, a klub je odličan za mlade igrače. Imao sam priliku igrati na najvišoj razini, puno sam naučio, jer nakon samo nekoliko utakmica već sam znao na čemu trebam poraditi. Puno sam naučio i u Francuskoj, igrao sam puno teških utakmica te sam shvatio kako mogu igrati na najvećoj razini. Zato sam se i odlučio za Kielce.”

Mamić si je u posljednjih godinu i pol dana otvorio vrata reprezentacije: “Nastupi za Hrvatsku pomogli su mi u razvoju. Igrao sam protiv najjačih suparnika, što je važno za mladog igrača. Imamo sjajne igrače i puno od njih mogu naučiti.”

“Najvažnije utakmice bile su mi one u četvrtfinalu i polufinalu prošlog Svjetskog prvenstva u Francuskoj, iako, svaka utakmica mi je jednako bitna!”

Mamić je već gostovao u Kielceu u Ligi prvaka: “Atmosfera u dvorani je bila sjajna. Tribine su bile krcate i navijanje je bilo glasno. Vidi se kako ljudi ovdje vole rukomet i žive za sport. Bit će mi užitak živjeti i igrati uz takve navijače.”

“Nadam se kako ću se brzo prilagoditi na novu momčad. U ekipi imamo i dosta iskusnijih igrača, imat ću priliku na treningu naučiti puno toga od njih, što će mi biti korisno u mojoj igri. Od svakog ću naučiti nešto novo,” dodao je! (Foto: HRS)

RUKOMET