Šarić će se NBA ligi dokazati u dresu Hrvatske: Nikog ne treba moliti ako ne želi igrati za reprezentaciju!

Šarić, foto Red Bull

Dario Šarić pojavio se u Zagrebu nakon što mu je nepravedno izmakla nagrada za novaka godine NBA lige. Naš Šiši je razočaran, ali ova životna lekcija samo će u njemu probuditi dodatnu inat i novu želju za dokazivanjem…

“Mogu reći kako sam očekivao nagradu, ali ne mogu reći kako sam prevaren ili pokraden. Mislim kako sam ju zaslužio. Brogdonu od srca čestitam na nagradi, ne gledam na njega kao protivnika. Više sam možda očekivao da će NBA liga podijeliti nagradu između suigrača Embiida i mene.”

Šarića su kao svog favorita istaknule NBA legende poput Charlesa Barkleya, Shaqa O’Neala, Tracyja McGradyja…

“Barkley mi je rekao da je učinio sve da me ‘pogura’, da je stvarno dao sve od sebe. Po njegovu glasu i pokretima, tapšanju po ramenu, shvatio sam da nisam izabran.”

“Bila je ovo dobra sezona za mene. Iskreno, nisam ni ja očekivao da će ispasti tako dobro. Samo ću u budućnosti biti ‘gladniji’ uspjeha! Već prvu priliku imam s reprezentacijom i veselim se što ću se opet moći dokazivati!”

“Bit ću opet motiviran, ‘kao dite’!”

Šarić je ostavio dubok trag u svojoj prvoj NBA sezoni, nagradu za novaka nije osvojio, ali se nadamo kako će biti u konkurenciji iduće sezone za jednu od titula. Možda onu za igrača koji je najviše napredovao…

“Kad me trener stavio na ‘trojku’ neke utakmice Kawhija Leonarda i LeBrona Jamesa bilo je najteže za čuvati, oni su čudo. Na par minuta čuvao sam Hardena i zabio mi je ne znam ni sam koliko koševa. Tu je i Kevin Love, fizički je strašno jak, protiv njega sam brzo ušao u prekršaje…

“Taj status kod sudaca jednostavno moraš zaraditi. Onda će ti suci suditi dobro. Moraš graditi ime kroz utakmice. Pa ne mogu ja koji sam tek došao u NBA ligu imati isti kriterij kod sudaca kao LeBron James. S vremenom te suci počnu pozdravljati, vidiš i na njihovom kriteriju da napreduješ.”

Okupljanju hrvatske reprezentacije se posebno veseli…

“Imao sam dovoljno odmora, opustio sam se, nauživao, čak sam i dobio par kilograma. No, već sam dvadesetak dana u treningu i za okupljanje reprezentacije ću biti maksimalno spreman.”

Komentirao je i otkaze Hezonje i Žižića, nedoumice Zupca i Bendera oko nastupa…

“Bilo bi lijepo da samo u punom sastavu jer svi mi mlađi možemo napredovati i kroz rad s reprezentacijom. Otkazi? Ja sam za to da nikoga ne treba nagovarati ili siliti ako ne želi igrati za reprezentaciju. Iskreno, neki su me iznenadili, nisam od njih očekivao takve odluke. Za reprezentaciju ne možeš biti umoran! Ako si zdrav i spreman tvoja je dužnost igrati za reprezentaciju na velikim natjecanjima. Barem ja na to tako gledam…” (Foto: Red Bull)

KOŠARKA