Josip Crnić: “Svi žele skalp Nexea, ali drugu poziciju ne mislimo predati nikome!”

RK nexe

Najvažnije natjecanje za rukometaše Nexea započinje domaćom utakmicom protiv Dubrave u srijedu od 19 sati. U Premijer Ligi za prvaka glavni zadatak Našičana bit će obraniti drugo mjesto te ponovno osigurati nastup u SEHA Gazprom ligi te EHF Kupu.

“U doigravanju za prvaka Nexe mora pokazati što je naučio tijekom ove sezone te osigurati europsku scenu. Želimo ponoviti lijepu priču koju smo imali u SEHA ligi i EHF Kupu. – kaže desno krilo Josip Crnić.

Zagreb je favorit, a svi ostali žele naše drugo mjesto…

“Zagreb je naravno najveći favorit za titulu, a mi i ostali im tek možemo otežati put ka novom naslovu. Svake godine netko napada našu drugu poziciju. No, ona je naša zadnjih šest godina i mi je ne mislimo nikome predavati. Moramo dokazati kako nismo bez razloga bili na završnici SEHA lige i u skupinama EHF Kupa. Kvalitetu imamo, samo je trebamo sada i potvrditi.”

Dubrava nam nikada nije bila lagan protivnik, i ove su sezone u prvenstvu potvrdili svoju kvalitetu.

“To je istina. Oni igraju prema principima svoga trenera, koje je on prakticirao tijekom igračke karijere – sve kreće od vanjskih igrača i pivota. To su glavne snage njihove momčadi. Ipak, u svim će se utakmicama nešto pitati i nas. Posebno na utakmicama u Našicama. Moramo biti agresivni i maksimalno koncentrirani, moramo se postaviti kao da je u pitanju bilo koja europska utakmica i potvrditi još jednom kako smo mi druga hrvatska ekipa iza Zagreba.”

Povratkom u Našice klub je imao prekrasnu navijačku priču.

“Naravno. Očekujemo ponovno pune tribine i gromoglasnu podršku. Vjerujemo kako i naši navijači shvaćaju važnost ovih utakmica i kako će nas bodriti i dalje. Njihova nam podrška i pomoć sada treba najviše. Svi će željeti pobijediti Nexe. I Varaždin i Poreč i Dubrava i Umag. Ukoliko to svi, i klub i navijači, ne shvatimo ozbiljno, mogli bi biti u problemima. Ipak, mislim kako smo svi dovoljno pametni i dobro znamo što trebamo napraviti. Pozivam sve naše navijačice i navijače na utakmicu protiv Dubrave. Uživat ćemo zajedno u odličnom rukometu i našoj pobjedi.”

Albin Eter u potpunosti se vratio u sastav Nexea nakon teške ozljede i bit će važan dio momčadi u borbi za još jedan naslov viceprvaka Lijepe naše.

AKTUALNO RUKOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar