Kek: “Ivković je zadnji koji će me tjerati iz hrvatskog nogometa!”

Matjaž Kek, Foto nk-rijeka.hr

U nedjelju će na Kantridi Rijeka ugostiti Zadar u susretu 25. kola MAXtv Prve lige, no, trener Matjaž Kek još se jednom morao osvrnuti na prošlotjedni poraz kod Lokomotive, kada nije bio zadovoljan suđenjem.

Posebno ga je naživcirao istup trenera Lokosa Tomislava Ivkovića, koji je izjavio kako “nigdje nije dobio toliko novca kao ovdje” te mu je poručio “ako mu toliko toga ne valja u hrvatskom nogometu, neka ode!”

“Nije ni vrijedno to komentirati. Ali u jednu ruku sam zadovoljan jer su pale maske. Da se vidi to licemjerje gdje si čovjek uzme za pravo naše vodeće ljude iz kluba spuštati na zemlju. Kao kolega bi mu savjetovao da se brine o svojoj ekipi. Uz dužno poštovanje, moć i utjecaj za koji misli da ima, on je zadnji koji će me tjerati iz hrvatskog nogometa. A k tome, nije u skladu s bontonom viriti u tuđe džepove. Mogu mu poslati žiro račun pa neka provjeri koliko zarađujem,” prenosi Radio Rijeka riječi slovenskog stratega.

Uvijek ću reagirati na nepravdu

Kek se još jednom ispričao za ponašanje nakon dvoboja u Kranjčevićevoj, ali je i istaknuo: “Malo je govora bilo o nogometu. I to nije dobro. Prije svega, mislim da sam dovoljno korektno i pravovremeno drugi dan osudio svoje ponašanje nakon utakmice. Ispričao sam se svima u NK Lokomotiva jer niti jedna moja riječ nije bila upućena njima. Moje ponašanje nakon utakmice nije za ponositi se njime. I za mene je ta cijela priča završena. Nadam se da sve što se događalo prošlog tjedna nije ostavilo traga na momčad. Ne bi smjelo jer to je dio našeg života. Dugo vremena nam je išlo dobro, iza nas su rezultati i igra koju moramo materijalizirati. Toliko sam toga prošao u nogometu i zato dok god sam tu, reagirat ću na nepravdu i stati uvijek u obranu svojih igrača i kluba i za njih se boriti. Ta je utakmica za mene bila završena drugo jutro kada sam se probudio i rekao sam sebi: ‘Matjaž, ne valja ti taj način! Ispričaj se ljudima koji nisu možda krivi’. Takve se stvari u nogometu događaju i boljim trenerima od mene. Nisam uvijek u pravu, ali ljudi smo i griješimo. Možda ja i najviše griješim jer sam na tom odgovornom mjestu.”

Utakmica Rijeke i Zadra Igora Štimca na rasporedu je u nedjelju od 17 sati. (Foto: nk-rijeka.hr)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar