Kobešćak: Sve smo podredili ovoj utakmici; Bijač: Kriza je iza nas, forma je u usponu!

Foto VK Jug CO

Vaterpolisti Juga Croatia osiguranje u srijedu od 20 sati u Gružu dočekati španjolsku Barcelonetu, u sklopu osmog kola LEN Lige prvaka.

“Utakmica u srijedu je ključna za plasman na Final six. Čeka nas težak protivnik protiv kojega smo u prvoj utakmici u Barceloni jedva iščupali bod. Jako su brzi, gaje vaterpolo koji nam apsolutno ‘ne leži’, ali poznamo ih dobro, sve smo podredili ovoj utakmici. Vjerujem u svoju momčad, koja je pokazala kako je najjača onda kad najviše treba,” najavio je trener Vjeko Kobešćak, prenosi službena klupska stranica.

Kapetan Marko Bijač uvjeren je u pobjedu i plasman na završni turnir branitelja naslova: “Posljednje utakmice pokazale su kako je mala kriza koju smo imali tijekom veljače iza nas. Prema kraju sezone forma je u usponu i vjerujem kako ćemo u srijedu biti na visini zadatka i upisati pobjedu koja bi značila i konačnu potvrdu plasmana na Final six

Ponajbolji igrač Juga je sjajni Brazilac Felipe Perrone, koji je godinama nosio kapicu Barcelonete.

“Njihova obrana na čelu s Lopezom ključ je svega. Iz nje kreće brzi kontranapad iz kojega su strašno opasni. Ukoliko nam realizacija bude na nivou i ako spriječimo kontre, vjerujem kako ćemo se nakon utakmice veseliti.”

Josip Vrlić također je bio član španjolske momčadi…

“U odnosu na vrijeme kad sam ja bio dolje, momčad se dosta promijenila, ali je sustav igre ostao je isti. Znači, snažna obrana i brzi kontranapad, i ne zaustaviš li ga, upadaš u velike probleme. Budemo li napadački raspoloženi, u što ne sumnjam, te njihove kontre neće doći do izražaja.”

“S obzirom na stil igre koje gaje obje momčadi, vjerujem da će utakmica biti uzbudljiva i lijepa za gledatelje,” pozvao je Vrlić i navijače.

Final 6 ove se godine igra u Budimpešti, a LEN je odredio domaćine završnog turnira Lige prvaka i naredne četiri godine.

Borba za trofej će se 2018. i 2020. godine voditi u Genovi kod Pro Recca, dok će se 2019. i 2021. godine najbolji europski klupski vaterpolo igrati u njemačkom Hannoveru, koji očito ima ozbiljne ambicije u narednim sezonama. (Foto: VK Jug CO)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI