Kordi: “Utakmica protiv Zagreba je ipak posebna, nadam se kako će svi uživati u kvalitetnom rukometu!”

SEHA Final Four - Meshkov Brest - RK Nexe

U subotu se 19 sati u Našicama igra najveći derbi hrvatskog rukometa, Nexe dočekuje PPD Zagreb. Trener domaćina Zdenko Kordi najavio je dvoboj te je pozvao navijače da napune dvoranu:

“Utakmica protiv Zagreba jedna je u nizu u doigravanju za prvaka, ali ipak posebna. Moramo tako razmišljati, ritam nam donosi utakmicu po utakmicu. Zagreb sam po sebi izaziva maksimalnu pozornost kako ekipe tako i javnosti. Prije svega se nadam kako će na utakmicu doći puno naših navijača i ljubitelja rukometa. I ne samo doći na utakmicu nego i pozdraviti naše igrače, ali i igrače PPD Zagreba koji su ove godine napravili izvanredan rezultat u Ligi prvaka. Također i pozdraviti sve reprezentativce Hrvatske koji igraju u Zagrebu. Nadam se kako ćemo mi odigrati utakmicu na dobrom nivou i kako će svi koji dođu uživati u kvalitetnom rukometu.”

Bit će to četvrta službena utakmica istih suparnika ove sezone. Zagrebaši su prvu u regionalnom natjecanju dobili uvjerljivo, no, u preostale dvije razlika u kvaliteti i rezultatu nije bila toliko vidljiva:

“Nije kurtoazija reći kako je Zagreb favorit. To je činjenica. Krajnji rezultat utakmice ovisi o tome u kojoj je fazi Zagreb. Kada su oni između nekih utakmica Lige prvaka, kada im je koncentracija na nekom drugom protivniku, onda se ipak drugačije može igrati s njima nego kada su u potpunosti koncentrirani na aktualnog protivnika. Imaju oni svoje faze, imamo ih i mi. Zagreb je svima veliki motiv i zaslužuje maksimalan pristup.”

Nexe će narednog tjedna nastupiti na završnici Kupa, gdje im je Metković protivnik za ulazak u finale: “Bilo je za očekivati kako će utakmice protiv jakih protivnika nama donijeti dodatnu prednost za sljedeće izazove. No, zbog velike psihoze to se i nije pokazalo kao neka prednost.”

Ekipa profesora Kordija nenadano je u Poreču ostala bez bodova te će im utakmica u Varaždinu vjerojatno donijeti odluku o drugom mjestu u novom nastupu u regionalnoj SEHA Gazprom ligi: “Proteklih je godina u principu postojala jedna ekipa koja je napadala naše drugo mjesto. I te su se ekipe mijenjale. Doigravanje je uvijek bilo neizvjesno. Ove je godine to sve na još višoj razini jer su ove godine svi klubovi na visokom nivou. Psihoza doigravanja stvorila je dodatnu neizvjesnost. Svaka momčad iz ovih šest može sa svakim odigrati neizvjesnu utakmicu i puno je stvari na utakmicama otvoreno do kraja.” (Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET

Ostavi komentar