Krešimir Kozina ostvario san i potpisao za Flensburg: “Velika je čast što sam dobio takvu priliku!”

Kozina, Flensburg

Hrvatska kolonija rukometaša u njemačkoj Bundesligi bogatija je za još jednog člana. Kružni napadač Krešimir Kozina novi je član Flensburga, ekipe koja je prije prošle godine bila europski prvak i koja se ove sezone nalazi u skupini Lige prvaka s PPD Zagrebom te će uskoro gostovati u Areni.

Kozina je ponikao u RK Matulji, afirmirao se u riječkom Zametu, dok je ime izgradio u Našicama te posljednje dvije i pol sezone u austrijskom prvaku Alpla HC Hard.

Bio je dio mlade zlatne generacije hrvatskog rukometa, koja je 2009. godine osvojila titulu svjetskog U-19 prvaka u Tunisu, zajedno s Marinom Marićem, Špelićem, Sliškovićem, Stepančićem, Markotićem

Na klupi Flensburga je Ljubomir Vranješ: “Krešimir će se nadopunjavati s Henrikom Toftom Hansenom, kvalitetan je i perspektivan, radujem se što ću raditi s njim.”

Kozina nije skrivao oduševljenje, a ovaj 25-godišnji kružni napadač nosit će dres s brojem 44: “Velika je čast što sam dobio priliku u takvom klubu kao što je Flensburg. Moj je cilj oduvijek bila Bundesliga. Veselim se što će mi trener biti Vranješ i što ću zaigrati pred tako sjajnim navijačima u FLENS-Areni.”

Od hrvatskih pivota u Bundesligi nastupaju  i Marino Marić (Melsungen), Teo Čorić (TV Bittenfeld Stuttgart), Ilija Brozović (HSV Hamburg) i Željko Musa (Magdeburg).

Flensburg, gdje je dubok trag ostavio Blaženko Lacković, u Zagrebu gostuje 11. studenog. (Foto: SG Flensburg-Handewitt)

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar