Kristina Beroš svjetska viceprvakinja!

Kristina Beroš, taekwondo

Kristina Beroš, članica zagrebačke Dubrave, osvojila je srebrno odličje na svjetskom juniorskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u kanadskom Burnabyu.

U kategoriji do 55 kilograma Beroš je na putu do finala upisala čak pet pobjeda s uvjerljivom bodovnom razlikom od 45:9.

U prvom kolu je svladala Libanonku Claru Dib rezultatom 7:0, u drugom je bila bolja od Dominikanke Xiomare Marie Torres 16:0 dok je u trećem kolu tek na superiornost svladala neugodnu Turkinju Tugbu Yilmaz nakon rezultata 4:4. U borbi za odličje niz je nastavila protiv reprezentativke Azerbajdžana sa 5:0. Pobjedom u polufinalu 13:5 nad Irankom Mobinom Babalou Beroš je stigla u borbu za zlato protiv fantastične Kineskinje Zhou Lijun koja je u finale ušla sa pet pobjeda i bodovnom razlikom od nevjerojatnih 40:0.

Kristina je taj niz prekinula i zabila Kineskinji čak 13 bodova, ali to ipak nije bilo dovoljno da bi se u dalekoj Kanadi intonirala Lijepa Naša.

Na koncu je zlato otišlo u Kinu rezultatom 13:18, a u Hrvatsku još jedno taekwondo odličje kojim se nastavlja niz jednog od najtrofejnijih hrvatskih olimpijskih sportova.

Zhou Lijun (CHN) – Sofia Melnikova (RUS) 6:0
Zhou Lijun (CHN) – Klaudija Tvaronaviciute (LTU) 5:0
Zhou Lijun (CHN) – Rama Abo-Alrub (JOR) 3:0
Zhou Lijun (CHN) – Alyssa Goransson (SWE) 14:0
Zhou Lijun (CHN) – Natalia Nikliborc (POL) 12:0
Zhou Lijun (CHN) – Kristina Beroš (CRO) 18:13

Kristina Beroš – Clara Dib (LIB) 7:0
Kristina Beroš – Xiomara Maria Torres (DOM) 16:0
Kristina Beroš – Tugba Yilmaz (TUR) 4:4 sup
Kristina Beroš – Diana Gadzhalieva (AZE) 5:0
Kristina Beroš -pf- Mobina Babalou (IRI) 13:5
Kristina Beroš -finale-Zhou Lijun (CHN) 13:18

BORILAČKI SPORTOVI