Lara Cvjetko također bez obrane europskog zlata: Veselim se pokazati što znam i u jačoj konkurenciji

Lara Cvjetko, Tino Marić

Nastavio se niz osvajanja medalja na Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu, a za to se pobrinula Lara Cvjetko (do 57 kg), koja je osvojila srebro.

Nakon što je kao prva nositeljica bila slobodna u prvom kolu, za četvrtfinale je ipponom svladala Lecharlier (BEL) nakon samo 14 sekundi borbe.

U četvrtzavršnici je Varga (HUN) pala nakon wazarija hrvatske judašice, a u polufinalu je ipponom Cvjetko pobijedila Žilkinu (RUS) te je osigurala plasman u finale protiv Bozkurt (TUR), gdje je branila naslov europske prvakinje. Turska judašica je iskoristila trenutak nepažnje članice JK Profectus iz Samobora i poslala Cvjetko na drugu stepenicu europskog postolja.

“Zadovoljna sam, jer sam dala sve od sebe i držala se dogovorene taktike s trenerom. Šteta za grešku u finalu, ali mi je drago da sam osvojila još jednu europsku medalju. Ovime sam i ispunila normu za juniorska prvenstva, europsko i svjetsko te se veselim i u jačoj konkurenciji pokazati što znam,” rekla je Lara Cvjetko nakon nastupa.

“S obzirom na prošlogodišnji naslov prvakinje Europe ovo je za nas bio posebno zahtjevan turnir. Radili smo puno na psihološkoj pripremi sa sportskim psihologom Matejom Tomazinom i uz kvalitetnu taktičko-tehničku pripremu za natjecanje mislim da je to bio jedan od glavnih faktora koji je presudio da i danas Lara bude na visini zadatka. Finale je otvorila odlično, ali trenutak nepažnje bio je dovoljan da Turkinja završi borbu u svoju korist. Zadovoljni smo jer smo dvije sezone uzastopno u vrhu na Europskom kadetskom prvenstvu i motivirano iščekujemo velika juniorska natjecanja koja nas čekaju do kraja ove sezone,”  rekao je Larin trener, Matija Frlić.

Uz Cvjetko, u petak je na tatami izašla i Katarina Krišto (do 63 kg), koja je upisala pobjedu i dva poraza, dok je u muškoj konkurenciji nastupio Augustin Marković (do 73 kg) te upisao poraz u prvom kolu u ‘golden scoreu’.

Ana Viktorija Puljiz u sarajevskom finalu ostala bez obrane europskog naslova: Sve cure mogu do medalje, a dečki mogu iznenaditi

Ana Viktorija Puljiz također nije obranila titulu europske kadetske prvakinje, ali nije bila nezadovoljna srebrom: “Veliko srebro nakon napornog dana u kojem sam pobijedila u tri borbe te izgubila od odlične Kosovarke. Jako sam zadovoljna jer sam imala ozljedu, koja je dugo trajala, a vratila sam se na najbolji način. Nije zlato kao prošle godine, ali baš sam sretna!”

Njen trener, Dragan Crnov iz JK Solin analizirao je uspješno natjecanje: “Presretan sam što smo opet pokazali kvalitetu rada u JK Solin i osvojili još jednu medalju na Europskom prvenstvu. Ova medalja je zlatnog sjaja jer je osvojena nakon ozljede i to je čini još posebnijom. Radi se o ozljedi ramena iz svibnja, nakon čega je Ana Viktorija bila tri tjedna ‘out’. Uz to, u Poreču je zadobila ozljedu lakta, koja je još uvijek aktualna, ali uz pomoć našeg fizioterapeuta, Denisa Beljića, ozljeda je dobro izolirana.”

U subotu nastup hrvatskih kadeta zaključuje Mate Šušić (do 90 kg). (Foto: Tino Marić)

BORILAČKI SPORTOVI