Legendarni Lino Červar naslijedio Obrvana na klupi Makedonije: “I Hrvatsku sam preuzeo u teškom trenutku!”

Červar, Foto HRS

Nakon ostavke Ivice Obrvana s mjesta izbornika makedonske rukometne reprezentacije, njegov nasljednik bit će legendarni bivši hrvatski izbornik Lino Červar, koji je dugo godina u Skoplju radio kao trener Metalurga.

“Mnogi su me ovih dana pitali koja mi je bila motivacija preuzeti reprezentaciju u ovako teškom trenutku, nakon debakla i lošeg nastupa u olimpijskim kvalifikacijama i neposredno pred ključne utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo? Odgovor je uvijek isti, ja volim rukomet i nove izazove, a ovo je za mene pravi izazov,” poručio je makedonskim medijima.

Červar je preporodio hrvatski rukomet, čim je preuzeo reprezentaciju odveo ju je do naslova svjetskog prvaka 2003. godine u Portugalu, godinu dana kasnije osvojio je olimpijsko zlato u Ateni, dok je s Kaubojima uzeo još dva svjetska i europska srebra.

Protivnik Makedoniji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj bit će Češka.

“Bit će stvarno teško, jer imamo malo vremena i neću imati na raspolaganju sve igrače dok se ne završe nacionalna prvenstva diljem Europe. Naviknut sam već na poteškoće i nadam se kako ćemo na kraju doći do pozitivnog rezultata. U ovom kratkom vremenu neće biti previše noviteta, eksperimenata. Uskoro ću razgovarati s igračima te ću napraviti širi popis kandidata.”

Lino je ponovio svoju mantru: “Kad sam preuzeo Hrvatsku, bila je posljednja u Europi, a za nastup na svjetskom prvenstvu svladali smo Češku. Ishod je poznat, postali smo svjetski prvaci!” (Foto: HRS)

RUKOMET
Tagged with: ,