Lovro Jotić vraća se u Zagreb, Babić ‘dobio cipelu’ u Gorenju!

Jotić, HRS

Kako Crosport.hr doznaje, u redove PPD Zagreba vratit će se povremeni hrvatski reprezentativac Lovro Jotić, koji je prošlu sezonu proveo u danskom Aalborgu.

Jotić će doći na upražnjeno mjesto organizatora igre, umjesto Domagoja Pavlovića koji odlazi u Melsungen te Jose Valčića, koji će od iduće sezone imati funkciju klupskog sportskog direktora.

Ove sezone Aalborg je nastupao u Ligi prvaka, ali je u skupini s PSG-om, Veszpremom, Flensburgom, Kielom, Kielceom, Meškovom i Celjem PL zauzeo posljednje mjesto, baš kao što je i Zagreb bio zadnji u grupi s Vardarom, Barcelonom, Nantesom, Rhein-Neckar Löwenom, PICK Szegedom i Wislom Plock.

Lovro je potekao u omladinskoj školi Zagreba, ali nije dobio pravu priliku te se kalio u Umagu, Zametu i Dubravi. U 2016./17. nosio je dres Zagreba, ali je prije početka aktualne sezone iznenađujuće pronašao angažman u Danskoj.

U reprezentativnoj karije može se pohvaliti sa svjetskim juniorskim srebrom iz Mađarske 2013. godine, u generaciji s Lovrom Mihićem, Markom Mamićem, Leonom Vučkom, Brunom Butorcem (Tatran), Lukom Mrakovčićem i Josipom Božićem Pavletićem (PPD Zagreb), Kristianom Bećirijem (Celje PL), Ivanom Vidom (Dubrava)…

Jotić je bio dio reprezentacije na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, gdje je pod vodstvom Željka Babića Hrvatska doživjela debakl u utakmici za brončanu medalju sa Slovenijom i na kraju osvojila četvrto mjesto.

Červar ga je također uvrstio na svoj preliminarni popis za ovogodišnji Euro u Hrvatskoj, ali 23-godišnji srednji vanjski očekivano nije ušao u ekipu pored Duvnjaka, Cindrića i Karačića.

Kad smo kod Babića, zbog serije katastrofalnih rezultata u domaćem prvenstvu, kao i ispadanju iz slovenskog Kupa, na klupi slovenskog Gorenja iz Velenja bivši hrvatski izbornik dobio je otkaz, a već je neko vrijeme gotovo izvjesno kako će Babić na kraju sezone od Zlatka Saračevića preuzeti mjesto trenera PPD Zagreba.

(Foto: HRS)

RUKOMET