Mamić: “Sanjao sam ovaj dan, pomoglo mi je trogodišnje igranje u Švicarskoj”; Mihić: “Vjerujem da neću zakazati!”

Lovro Mihić

Hrvatska rukometna reprezentacija okuplja se u nedjelju kako bi odradila dvije posljednje kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro u Poljsku. U srijedu 10. lipnja Hrvatska igra kod Nizozemske, dok će u nedjelju 14. lipnja u Umagu ugostiti Tursku.

Priliku su za ove akcije dobila i dvojica debitanata među seniorskom nacionalnom izabranom vrstom, 21-godišnji Marko Mamić, lijevi vanjski švicarskog Kadetten Schaffhausena, koji bi od iduće sezone trebao nastupati u redovima francuskog Dunkerquea te njegov vršnjak Lovro Mihić, lijevo krilo hrvatskog prvaka.

“Velika mi je čast što sam dobio ovo povjerenje, nadam se da ću ga opravdati na najbolji mogući način. Ovo je ostvarenje svega za što jedan sportaš mora živjeti. Igranje za reprezentaciju je najveće priznanje, a ja sam ga eto dobio i vjerujem da neću zakazati. Tu smo Mamić i ja prvi puta, zajedno smo igrali za mladu selekciju koja je bila druga na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj prije dva ljeta, a sada smo u društvu najvećih. Baš sam sretan i jedva čekam nedjelju,” oduševljen je pozivom bio Mihić.

“Prije tridesetak dana izbornik Željko Babić me kontaktirao i najavio mi ovaj poziv. Priznajem sanjao sam dan kada ću biti u društvu naših najboljih igrača. Trogodišnje igranje u Švicarskoj mi je pomoglo u mnogim stvarima, ali ova prilika je nešto što sam priželjkivao i nešto za što sam trenirao te sam se nadao da će se jednoga dana i dogoditi. Očekujem da ću se pokazati u dobrom svjetlu i sretan sam što ću moći zaigrati uz Duvnjaka, Čupića, Alilovića i sve ostale naše iskusne igrače,” nije krio zadovoljstvo Mamić.

Izbornik Babić se za Mamića odlučio umjesto iskusnog Drage Vukovića, kojeg je za protekle dvije utakmice protiv Norveške tek vratio u redove reprezentacije. Mihić je u nacionalnu selekciju uskočio umjesto svog klupskog suigrača Antonija Kovačevića.

Babić, osim na Mihića i Mamića, računa još na Mirka Alilovića, Filipa Ivića, Manuela Štrleka, Zlatka Horvata, Ivana Čupića, Igora Vorija, Marina Marića, Iliju Brozovića, Marka Kopljara, Luku Stepančića, Domagoja Duvnjaka, Ivana Sliškovića, Jakova Gojuna te Igora Karačića, dok su na širem popisu još i Marin Šego, Ivan Pešić, Jerko Matulić, Antonijo Kovačević, Leon Šušnja, Luka Šebetić, Šime Ivić, Ante Kaleb, Drago Vuković, Damir Bičanić, Lovro Šprem te Sandro Obranović.

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar