Marcelić: Bio sam u šoku, ali za ovo treniram cijeli život! Tucak: Vjerujem više nego ikada da Srbiju možemo dobiti!

Ivan Marcelić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija polufinale Svjetskog prvenstva i okršaj s braniteljem naslova Srbijom izborila je 12:9 pobjedom nad Italijom!

“Nadam se da smo našim gledateljima i navijačima priredili jednu dobru utakmicu u kojoj su mogli uživati. Na kraju možda malo stresa, ali ne previše,” rekao je Anđelo Šetka za HRT nakon pobjede i najavio okršaj sa Srbima:

“Vječni rivali! Očekuje nas utakmica puna tenzija, ali mi se idemo koncentrirati na naš primarni cilj, a to je sport. Idemo razmišljati kako iskoristiti njihove slabosti i da napravimo što bolji rezultat protiv njih, napokon!”

“Bili smo od početka bolja momčad, ali nismo uspjeli prelomiti utakmicu. Za to je malo kriva i Italija jer je toliko kvalitetna. Uspjeli smo ostati smireni i igrati svoju igru od početka do kraja. Lijepa utakmica, ali Hrvatska uvijek ide na zlato tako da je ovo samo jedan ‘skalin’. Sad nam dolazi sljedeći ‘skalin’, aktualni prvaci svega živog. Borit ćemo se,” poručio je naš sjajni kapetan Sandro Sukno, koji je na Svjetsko prvenstvo stigao neposredno nakon oporavka od neugodne ozljede prsta pucačke ruke.

Izbornik Ivica Tucak bio je zadovoljan obavljenim poslom: “Ovo nam je mislim šesto polufinale u nizu, što niti jedna reprezentacija nije uspjela. Pred nama je najteži mogući protivnik, ali ono što me čini sretnim i zadovoljnim je što je ekipa u ovoj utakmici reagirala psihički i fizički fantastično. Imali smo i uspona i padova, ali smo znali koji je naš put do pobjede. Izborili smo je i srcem i pameću, boljom igrom. Sad je pred nama najvažnija utakmica, a to je polufinale!”

“Dogovorili smo se na sastanku prije utakmice kako ćemo se bez obzira na naša isključenja i na kriterij suđenja koji nas očekuje – braniti. I branili smo se ‘muški’, junački! Obrana s igračem manje je bila fantastična. kad nam se pruži prilika moramo zabiti i tada dobivamo utakmice. Tako je i bilo.”

“Srbija je prema rezultatima najbolja reprezentacija na svijetu, koju silno poštujemo. Ali, ovaj put još više vjerujem kako možemo imati uspjeha, jer imamo igru koja mi daje za pravo u to vjerovati. ‘Potući’ ćemo se s njima, sportski pa tko bude bolji. Vjerujem da imamo snage da ih dobijemo,” zaključio je Tucak za HRT.

Ivan Marcelić ušao je u bazen na početku drugog poluvremena i sjajno je zamijenio Marka Bijača među vratnicama, kad se lomila utakmica: “Znali smo se da će biti teško i da će se svesti na igru s igračem više, kao što nas je trener upozorio. Uspjeli smo napraviti potrebnu razliku s našom agresivnošću, pokretljivošću i pomaganjem jedan drugome. S igračem manje smo odigrali sjajno, tu smo napravili razliku.”

“Izbornik me samo poslao u bazen, bio mi je mali šok, ali zato sam ovdje. Za to smo trenirali, ne samo ove pripreme, nego cijeli život. Moraš biti spreman!”

Okršaj sa Srbijom na rasporedu je u četvrtak od 22 sata: “Definitivno najteži protivnik, ali spremit ćemo se za njih kao što smo se spremili i za Talijane. Oni su fantastična reprezentacija pokrivena na svim pozicijama, ali smo i mi! Nemamo razloga ući u utakmicu sa strahom, idemo odigrati ‘muški’ agresivno, jedan za drugoga, kao što smo i do sada. Vjerujem da ih možemo pobijediti,” poručio je navijačima naše vaterpolske reprezentacije jedan od junaka pobjede nad Italijom, čuvar mreže Ivan Marcelić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI