Markota službeno predstavljen u Cedeviti: Imamo dodatni motiv za ‘osvetu’ Darussafaki!

Markota

U Domu košarke Cedevita aktualni prvaci Hrvatske danas su predstavili novo pojačanje. Krilni centar Damir Markota sada je i službeno igrač Cedevite, a dobrodošli su mu poželjeli direktor kluba Davor Užbinec i trener Jure Zdovc.

“Ovdje sam da zaželim Damiru dobrodošlicu. On je još jedna kockica u ovoj našoj slagalici koju slažemo. Iskoristili smo priliku koja se ukazala njegovim raskidom ugovora u Turskoj, a on je već ranije bio u našim razmišljanjima. Mislim da smo doveli iznimno kvalitetnog igrača, koji će nam pomoći u našim najvišim ambicijama. Sad je na njemu da se pokaže i zadovolji trenera pa da naš tim, koji je već sada dobar, bude još jači i još konkurentiji u svim takmičenjima u kojima sudjeluje. Želim Damiru da se uvijek ovdje osjeća kao ovaj prvi dan, da osjeća je zbilja dobrodošao i da mu bude ugodno u našem klubu. Mi ćemo napraviti sve što je moguće da omogućimo našim igračima najbolje uvjete koje mogu imati, a na njima je da ostvare ove ciljeve koje smo si zadali”, izjavio je direktor kluba Davor Užbinec.

Sam Markota više je sezona igrao za Cibonu, a u Zagrebu mu je i obitelj: “Jako mi je drago da sam se vratio kući. Prvi dojmovi su odlični. Prvi put sam u Cedevitinom trening-centru i zasad je sve odlično. Želim se uklopiti u ekipu što prije kako bih mogao pomoći ekipi. To je prvo što želim napraviti, a onda korak po korak.”

Cedevita u srijedu u 19:45 sati u Domu sportova u sklopu 7. kola 7Days Eurokupa dočekuje tursku Darussafaku. Markota tu momčad dobro poznaje, s obzirom da je igrao u Turskoj: “To je definitivno dosta nezgodna ekipa. Što Jure pripremi, treba se protiv njih držati tog sistema i ne previše iskakati iz njega. Po meni je jedan od njihovih ključnih igrača Wilbekin i ako se njega uspije zaustaviti onda se već pola posla obavilo.”

Novinari su Markotu pitali gdje se vidi u momčadi Cedevite.

“Trenutno ne gledam tako daleko. Idem korak po korak. Ne znam još nijednu akciju, tako da bi bilo glupo reći gdje se ja vidim. Znam suigrače, a i radio sam s Jurom. Kod njega se zna tko što radi i ja ću raditi ono što on bude htio od mene”, izjavio je novi igrač Cedevite.

Trener Zdovc veseli se novom pojačanju u rosteru:  “Ja bih iskoristio priliku da zaželim Damiru dobrodošlicu. Zahvaljujem Upravi što su doveli još jednog igrača koji nas stvarno može dignuti na jedan viši nivo. Teško da on nešto bitno može dati već sljedeću utakmicu protiv Darussafake, ali sigurno da će se to kasnije brzo pokazati.”

Zdovc je Markoti bio trener u Union Olimpiji, a u Turskoj su bili na suprotnim stranama kad je Zdovc vodio Gaziantep, a Markota igrao za Istanbul: “Ja sam s Damirom radio i znamo se. Otad je prošlo nekoliko godina. On se vjerojatno promijenio, a i ja sam se promijenio. On vjerojatno nabolje, a ja nagore. Generalno, znam ga jako dobro. U krajnjem slučaju, pratio sam ga i u Turskoj kad smo bili na suprotnim stranama. On definitivno slovi za igrača koji je raznovrstan, iskusan, zna i razumije košarku. Tako da nas mora dići na viši nivo, no kako će se točno uklopiti je teško sada reći. Znamo svi da treninga nema puno. Puno je utakmica i trebat će to odraditi kroz utakmice. Trebat će jedno vrijeme da on sve pohvata jer kod mene ima puno nekih pravila, puno nekih detalja i puno sistema. Sigurno da će igrati na obje centarske pozicije. Više će biti na četvorci, ali bit će nekad i na petici. Može igrati sa svakim, što je bitno. Može igrati s Andrijom, Chrisom, sa svima.”

Strateg Cedevite osvrnuo se i na sutrašnju utakmicu protiv Darussafake, protiv koje je Cedevita u Istanbulu dugo vodila, a onda je posrnula u zadnjoj četvrtini: “Darussafaka je ekipa koja je bez poraza u našoj grupi. To samo po sebi pokazuje da imaju kvalitetu i dobar roster. Imaju i vrhunskog trenera, tako da nas čeka jedna teška utakmica. Mi smo već par puta pokazali da možemo odigrati protiv takvih ekipa. Pokazali smo i tamo da možemo, mada kad smo sad gledali tu utakmicu, vidjelo se da je ipak bilo previše pogrešaka. Mogli smo, neću reći lako, ali bez većih problema dobiti utakmicu u Istanbulu da je bilo malo više koncentracije, posebno u obrani jer napad nije bio loš. Nažalost smo izgubili i to je jedan dodatan motiv da se sutra osvetimo. To je zadnja utakmica u seriji te tri utakmice koje smo počeli poslije pauze. Normalno, bio je cilj, s obzirom da sve tri igramo kod kuće, da sve to dobijemo. Znači, ostaje nam još samo ta da bi onda nekako mirno ušli u zadnji dio prve faze Eurokupa.”

KOŠARKA