Martić: Imamo prednost domaćeg terena, ako će Čilić biti zdrav i raspoložen onda je favorit

Vedran Martic

Davis Cup dvoboj između Hrvatske i Indije će se 6. i 7. ožujka održati u maloj dvorani Doma sportova.

Na popisu izbornika Vedrana Martića su Marin Čilić, Borna Gojo, Nino Serdarušić, Ivan Dodig i Mate Pavić.

“Lijepo je igrati kod kuće. Inače bi to bio daleki put u Indiju i igrali bismo pred njihovim navijačima. Ovako imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će gledalište biti ispunjeno do kraja. Sretan sam što naša publika ima prilike gledati naše igrače, jer po novom sistemu igra se finale u Madridu pa se stoga ovakav meč vrlo rijetko igra upravo pred domaćom publikom. Ovo je izvrsna prilika za tenisku publiku da dođe i bodri naše igrače. Indijska reprezentacija je vrlo solidna, može biti vrlo neugodna. Imaju tri solidna igrača u singlu i uvijek dobar par. Bopanna i Paes će navodno igrati u paru i bit će to dobar meč. Ukoliko će Marin Čilić igrati zdrav i raspoložen on je tada na papiru definitivno favorit. Mi također imamo dobar par, Gojo je mlad igrač koji svakako može iznenaditi indijske igrače. Tu je i prednost domaćeg terena, a nadam se da će i publika pomoći,” izjavio je izbornik hrvatske teniske reprezentacije Vedran Martić.

“Ušli smo u dvoranu i krenuli s postavljanjem podloge i dodatnih dijelova tribina, a u tijeku je i postavljanje velikih ekrana. Podlogu smo napravili prema željama naših igrača kako bi što lakše došli do pobjede protiv Indije,” dodao je izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Vladimir Jovanoski.

Ususret Davis Cup meču održat će se i brojne promotivne aktivnosti, a prva od njih je Kids’ Day koji će se u subotu 29. veljače od 11 sati održati na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

“Naši navijači ponovo imaju priliku gledati naše tenisače i iznimno se veselimo tom susretu. Indija sasvim sigurno nije bezazleni protivnik no mi smo favoriti u tom meču. Vjerujemo i odlazimo u meč u nadi u plasman na finalni tjedan koji se održava u Madridu u studenom. Odaziv navijača jako je dobar, a ovom prilikom pozivam sve da dođu u Zagreb na Davis Cup. Ulaznice se prodaju po zaista pristupačnim cijenama upravo zbog toga da bi ljudi mogli doći i navijati opet za naše tenisače na domaćem terenu. Bez njihove podrške uvijek je teško, a uz njih puno lakše i u većoj vjeri da će sve proći u pozitivnoj atmosferi i rezultatu,” zaključila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS