Martin Sinković jedan od sudaca Red Bull Soapbox utrke u centru Zagreba

Mauro PucciniRed Bull Content Pool

Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna u centru Zagreba, a staza će se protezati od Kazališta Komedija do Manduševca. Ekipe koje su poslale najbolje, najkreativnije i najvjernije skice svojih vozila krenule su u izradu. Tako će 60 jurilica iz kućne radinosti juriti strminom za nešto više od mjesec dana, a o pobjedniku će odlučiti stručni žiri.

Što čeka najbolje?

Pet sudaca na utrci pobrinut će se da najbolji dizajn vozila, izvedba na startu, ali i brzina spusta ne prođu neopaženo i tako odlučiti o pobjedniku. Pobjednička ekipa osvojit će iskustvo letenja s FlyingBulls akrobatskom skupinom, drugoplasirani tim čeka putovanje na Red Bull Ring u Austriju s uključenom vožnjom i obilaskom, dok će trećeplasirane čekati nezaboravno iskustvo na Red Bull Cliff Diving postaji.

Sinković sudi

Prvi sudac otkačene utrke je Miro Zrnčević poznatiji kao Mrgud. Većina zaljubljenika Mrgud je poznat kao test-vozač automobila firme Rimac i novinar. Mrgud je profesionalac u razumijevanju procesa nastanka automobila od skice do trenutka kad se prvi put nađe na stazi pa će na Red Bull Soapbox utrci zapravo raditi ono što mu najbolje ide.

Test-vozaču Rimac automobila pridružit će se i Martin Sinković, inače polovina pobjedničkog veslačkog dvojca bez kormilara i onaj koji je obično u ulozi natjecatelja, a ne suca. Martin kaže da se veseli Red Bull Soapbox utrci jer ga zanima kako će se snaći u sudačkoj ulozi, a posebno će obratiti pozornost na maštovitost vozila, ali i sigurnost za koju vjeruje da je najbitnija.

Ulaz na utrku je besplatan.

(Foto: Mauro Puccini/Red Bull Content Pool)

DRUŠTVENE MREŽE