Medveščak spreman ispisati povijest, u petak kreće KHL; Gojanović se nada atraktivnoj igri i zadovoljnoj publici

Medveščak, press, French, Montador, Fox

Medveščak, press, French, Montador, FoxManje od 24 sata ostalo je do prve, povijesne utakmice Medveščaka u KHL-u, Kontinentalnoj hokejskoj ligi, drugom najjačem takvom natjecanju na svijetu, odmah iza sjevernoameričkog NHL-a.

U goste u Ledenu dvoranu Doma sportova dolazi ruski velikan, moskovski CSKA, njihov najtrofejniji klub, a predsjednik Damir Gojanović, glavni trener Mark French, sjajni branič Steve Montador i sportski direktor Aaron Fox najavili su početak ove još jedne fantastične sezone hokeja u Zagrebu.

Ispunjeni smo poštovanjem i poniznošću jer ćemo odigrati utakmicu koja je povijesna za Medveščak, za grad Zagreb i općenito za hokej u Hrvatskoj. Počašćeni smo što naš prvi protivnik ima toliko bogatu povijest u ruskome hokeju i u KHL-u, i zbog svega toga jedva čekamo utakmicu s CSKA. Mislimo da smo spremni da zaigramo svoju igru,” poručio je prvi trener ekipe Mark French.

“Po pozornosti koju dobivamo, vidim da uzbuđenje oko ove sezone sve više raste. Mislim da su svi igrači i treneri napravili jako dobar posao pripremajući se što zajedno trebamo napraviti na terenu. Mislim da je nevjerojatno za KHL, za europski hokej i za hokej općenito, da je KHL došao u Zagreb, jer po pričama koje sam čuo, i po ono malo što sam osjetio na posljednjoj utakmici u Grazu, naši navijači su fantastični. Mi igrači imamo plan kako igrati na ledu, što očekivati međusobno u svlačionici, na treninzima i u utakmicama. Ovo će zasigurno biti novo iskustvo za nas, ali istovremeno, uspjeh i humanitarnost se usađuju u domu, i uvjereni smo da imamo sposobnost uspješno se natjecati u ovoj ligi”, rekao je Montador koji je tijekom profesionalne karijere odigrao 571 utakmicu u osnovnom dijelu NHL-a te 43 njih u doigravanju NHL-a, a zaigrao je i u finalu Stanley Cupa.

“Najbolje iskustvo dosad mi je što sam upoznao puno ljudi u gradu, kao i ovu momčad i sve u klubu, svi su jako srdačni i to je zaista nevjerojatno, a ja sam ovdje samo nekoliko tjedana. Igrači koji su ovdje puno duže nego ja su osjetili istu stvar, samo kroz duži period. Uzbuđenje je ovdje ključna riječ. Gotovi smo s trening kampom, s pripremnim utakmicama i s treniranjem – bez uvrede, Mark – spremni smo početi igrati natjecateljske utakmice.”

Sportski direktor Fox istaknuo je kako je karakter igrača bio jedan od osnovnih preduvjeta kod slaganja ekipe: “Nakon dugog ljeta jako smo uzbuđeni da smo došli do ove točke, da su dečki stigli ovdje i da su spremni odigrati svoju prvu utakmicu u KHL-u. Ja sam jako zadovoljan grupom igrača koje smo skupili, trebalo nam je 3 – 4 mjeseca da praktički ispočetka izgradimo momčad okupivši 30-ak novih igrača. Glavna karakteristika koju smo tražili bio je karakter, i nakon posljednjih 4 – 5 tjedana provedenih s igračima, znam da će karakter koji ova momčad ima dići klub na višu razinu, a nadam se da će i pobjede doći s time. Dok god će igrači biti spremni 60 minuta svaku utakmicu i marljivo raditi na ledu za navijače, mislim da ćemo imati uspješnu sezonu.”

Medveščak, press, jaPredsjednik Gojanović istovremeno je sretan, ponosan, ali i nestrpljiv prije početka KHL sezone: “Moj cilj je da pokažemo kako smo izgradili kompetentnu momčad i da damo nešto novo KHL-u – jednu sjevernoameričku momčad koja će biti vrlo atraktivna i koja će iz noći u noć pružati vrlo atraktivne igre. Ako će to biti onako kako smo mi zamislili, mislim da ćemo biti vrlo sretni i vrlo ćemo zadovoljni izlaziti iz dvorane. Moramo se priviknuti na ligu, na stil igre, na igranje ne samo u Zagrebu, nego i u drugim gradovima. Ne postavljamo visoke ciljeve već idemo iz dana u dan, za početak će biti dovoljno da uvodna utakmica protiv CSKA bude lijepa i to će biti dovoljno. Vrlo sam zadovoljan i ponosan, ne bismo uspjeli da nije bilo podrške Grada i gradonačelnika, kao i brojnih drugih. Što se tiče otvorenja sezone, zasad sam jako zadovoljan.”

Dvoboj Medvjeda i moskovskog CSKA na rasporedu je u petak od 17.30 sati, a Ledenjača je rasprodana.

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar