Medvjedi pred imperativom pobjede u Zagrebu, za povratak serije u Prag; Martinović: “Mi u svlačionici još uvijek vjerujemo u čudo!”

Medveščak - Lev, himna

Medveščak - Lev, himnaHokejaši Medveščaka na rubu su ispadanja iz prvog kruga doigravanja svoje premijerne sezone u KHL-u. Veliki uspjeh ostvarili su Medvjedi samim ulaskom u playoff, no, nakon 0-3 koje je u ponedjeljak osigurao praški Lev, bit će im teško zadržati nadu u prolazak u konferencijskom polufinale Zapada.

Međutim, trebali bi u utorak napraviti sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi pred svojim navijačima ostvarili prvu pobjedu u ovoj seriji i kako bi ponovno dvoboj vratili u Prag, jer inače će večerašnji okršaj u Ledenjači Doma sportova biti za njih posljednja utakmica u ovosezonskom KHL-u.

“Zabio sam lijep gol, ali radije bih da smo pobijedili, a da ja nisam zabio, ne mogu se veseliti golu kad smo izgubili. Mislim da smo dobro igrali, ali prva tri gola zabili su iz ničega, vidi se da su odlična momčad koja zabija iz malo prilika. Ti golovi svaki nas put bace natrag, razbiju nam koncentraciju jer se mi moramo jako boriti za svaki gol”, poručio je Saša Martinović nakon dvobojau kojem je zabio svoj prvi gol u aktualnoj sezoni te je tako postao prvi Hrvat koji je postigao pogodak u KHL-u.

“Nije još ništa gotovo, pred nama je novi dan i nova utakmica. Sada nemamo što izgubiti. Mi u svlačionici još vjerujemo u čudo”, zaključio je Martinović, a prenosi medvescak.com.

Četvrti dvoboj prvog kruga doigravanja KHL-a između Medveščaka i praškog Leva  na rasporedu je u Ledenoj dvorani Doma sportova od 19.30 sati.

 

PPD donirao ”Vukovarskim leptirićima” nevjerojatnih 100 tisuća kuna!

Medvjedi su u ponedjeljak odigrali svoju prvu playoff KHL utakmicu na domaćem ledu protiv Leva, a prije nego što je bačen prvi pak, Prvo plinarsko društvo uručilo je ček od čak 100.000 kuna ”Vukovarskim leptirićima”. Prvo plinarsko društvo (PPD), koje je ujedno i sportski partner Medveščaka, time je vukovarskoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju ”Vukovarski leptirići” omogućilo kupnju lasera niske frekvencije pomoću kojeg se brže i efikasnije prenose impulsi kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija između mozga i tijela.

Donaciju je na početku utakmice Viktoriji Matin, predsjednici Udruge „Vukovarski leptirići“ uručio Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva.

“Svaki vaš lajk, njih 10 000,  Prvo plinarsko društvo nagradilo je s 5 kuna, no zbog vaše velike podrške, PPD je odlučio poduplati iznos donacije, stoga  ukupna donacija PPD-a Udruzi ‘Vukovarski leptirići’ iznosi 100 000 kuna. Hvala svim navijačima Medveščaka na podršci, bez vas  ova akcija ne bi bila moguća!” poručio je Pavao Vujnovac.

Ova topla priča, humanitarnog karaktera, počela je proteklog tjedna kada je PPD u suradnji s Medvjedima pokrenuo veliku akciju za pomoć ”Vukovarskim leptirićima”. Tijekom akcije svi navijači i ostali ljudi velikog srca mogli su na službenoj web stranici Medveščaka www.medvescak.com i na Medveščakovim društvenim mrežama – FacebookuInstagramu (#VUleptirici) i Pinterestu, ”lajkati” crteže djece iz udruge ”Vukovarski leptirići” i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svakim ”lajkom” na određeni crtež PPD je donirala udruzi 5 kuna, a želja PPD-a i Medveščaka bila je u osam dana prikupiti 10 000 ”lajkova”. No, za prikupiti 10 000 ”lajkova” i 50 000 kuna bila su im potrebna svega, nevjerojatna, nepuna tri dana! I to nije sve! PPD je odlučio udvostručiti tih 50 000 kuna i donirati ”Vukovarskim leptirićima” 100 000 kuna.

Ovo nije prvi put da je PPD pomoglo ”Vukovarskim leptirićima”. U studenom prošle godine doniralo je Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju ”Vukovarski leptirići” 70.000 kuna  za nabavu Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar. Neurofeedback uređaj koristi se kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat koji stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja protežu se i na više od pola godine.

Udruga ”Vukovarski leptirići” osnovana je 2011. godine i okuplja 45-ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga ”Vukovarski leptirići” nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.

PPD, Vukovarski leptirići

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar