Memorijal Borisa Hanžekovića i Memorijal Ivana Ivančića ponovno u Zagreb dovode najbolje svjetske atletičare

Ana Šimić, Hanžekovićev memorijal

Memorijal Borisa Hanžekovića, koji se bez prekida održava već 66 godina, ove će godine biti održan u utorak 6. rujna. Na programu IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2016 je 16 disciplina, među kojima dvije nacionalne.

Najkvalitetnije discipline i ove će godine biti one u kojima hrvatska atletika ima najjače adute – bacanje diska, skok u vis i 100 metara prepone za atletičarke te bacanje kugle za atletičare. Već prema tradiciji, najbolji svjetski atletičari očekuju se i u Memorijalnoj utrci na 110 metara prepone, kao i na 100 i 200 metara za atletičare.

Bacanje kugle će, kao i u posljednje dvije godine, biti održano večer prije, u ponedjeljak 5. rujna, na atraktivnom prostoru između gradskih fontana, pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića. Istog dana će na stadionu Mladosti biti atletski miting Dinamo-Zrinjevac, koji će tako ove godine biti i svojevrsna generalna proba za Hanžekovićev memorijal.

Na dan mitinga 6. rujna će na stadionu SRC Mladost biti održano i finale ovogodišnje Erste Plave lige, natjecanja osmoškolaca iz cijele Hrvatske.

Discipline i nagrade IAAF World Challenge Zagreb:

Hanžek, discipline i nagrade

OSTALI SPORTOVI