Menalo zabio za pobjedu na Cipru, idući suparnik – Legia iz Varšave: Krznar zadovoljan ‘pametnom i mudrom’ igrom

Menalo, GNK Dinamo

Nogometaši Dinama pobijedili su ciparsku Omoniju i u uzvratnoj utakmici drugog kola kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka.

Za novo slavlje zaslužan je Luka Menalo, a nakon ukupnih 3:0 idući suparnik hrvatskog prvaka je Legia iz Varšave.

Prvi dvoboj na rasporedu je već iduće srijede na Maksimiru, dok je uzvrat 10. kolovoza.

“Cilj je ispunjen i to je najvažnije! Bila je to iznimno teška utakmica, a najveći suparnik bio nam je – teren. Bio je iznimno težak za kontrolirati loptu. Trebate dva, tri dodira da biste je iskontrolirali i predali dalje, a tu onda pate naša brzina i tranzicija. Stoga je razumljivo da smo imali manjih problema i teškoća, ali u drugom poluvremenu, kad je ipak teren postao vlažniji, i naša je izvedba bila bolja i ljepša. Sve u svemu, iznimno sam zadovoljan pametnom i mudrom igrom na rezultat,” istaknuo je trener Dinama Damir Krznar pa dodao:

“Prva je na redu utakmica protiv Rijeke tako da ćemo se koncentrirati isključivo na nju. Za Legiju još ima vremena. Rijeka je zahtjevan suparnik, a osim toga, uvijek su teške one utakmice koje dolaze nakon europskih pražnjenja. I opet nam je glavni zadatak psihološki regenerirati momčad” – zaključio je trener Krznar.

GNK Dinamo: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile (87. Perić), Moubandje – Jakić; Ivanušec (87. Vasilj), Majer (82. Gojak), Mišić (82. Franjić), Oršić (65. Menalo) – Petković

(Foto: GNK Dinamo)

NOGOMET