Mlade hrvatske vaterpolistice pobjedama najavile kvalifikacijski turnir u Zagrebu; Šimunić: “Ponosna sam na igru protiv Srbije”

Hrvatska ženska vaterpolo

Hrvatska juniorska ženska vaterpolska reprezentacija odličnim je uspjehom završila pripremni turnir za Europske igre 2015., koji se održao u Istanbulu, a veliki dio ekipe koji sudjeluje i u seniorskim nastupima kreće s pripremnim treninzima za prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Beogradu 2016., koji se na zagrebačkom bazenu Mladosti održava ovog vikenda, od 6. do 8. veljače.

Nakon pobjede s visokih 18:2 nad reprezentacijom Bugarske, vaterpolistice su u Istanbulu nastavile pobjednički niz pobjedom protiv Turske rezultatom 20:3, a čvrstom i ozbiljnom igrom uspjele su nadvladati i opasnu Srbiju s 8:3. Posljednja utakmica s Rumunjskom, nakon napetih i neizvjesnih akcija obje momčadi, završila je neriješenim rezultatom 7:7.

“Jako sam zadovoljna s pristupom djevojaka ovom turniru. Tri pobjede i jedan remi zaista su dobar uspjeh, a posebno sam ponosna na igru protiv Srbije koju smo uspjele dobiti s razlikom od pet golova i time pokazale kako smo jedna od jačih ekipa”, izjavila je glavna trenerica Hrvatske ženske juniorske reprezentacije, Mia Šimunić.

Za Hrvatsku su igrale: Sara Srhoj, Julija Božan, Lidija Crnički, Ana Lukačić, Tereza Balić, Domina Butić, Gloria Badžim, Katarina Tufeković, Petra Bukić, Lea Saftić, Leonarda Pavić, Ana Vuletić i Alexandra Ratković.

Hrvatska ženska vaterpolska

Mlade reprezentativke pokazale su kako čvrstom igrom, organizacijom i koncentracijom bez problema mogu parirati jakim svjetskim reprezentacijama, a prvi krug kvalifikacija za EP u Beogradu 2016., sljedeći je izazov sa kojim će se ženski vaterpolo suočiti već ovog vikenda.

RASPORED UTAKMICA KVALIFIKACIJA ZA EP:

Petak, 06. veljače 2015.
Hrvatska – Grčka u 20.30
Izrael – Njemačka u 21.45

Subota, 07. veljače 2015.
Hrvatska – Izrael u 18.00
Njemačka – Grčka u 19.15

Nedjelja, 08. veljače 2015.
Grčka – Izrael u 11.00
Hrvatska – Njemačka u 12.15

 

AKTUALNO VODENI SPORTOVI

Ostavi komentar