Mladost preko Murse napravila prvi korak prema tituli: Bili smo jako motivirani

HAOK

Odbojkaši zagrebačke Mladosti napravili su prvi korak ka osvajanju naslova prvaka Hrvatske, pobjedom u prvoj finalnoj utakmici nad pobjednicima Kupa Hrvatske, Mursom Osijek od 3:0 (9, 20, 22). Utakmica je odigrana u Domu odbojke, nažalost bez gledatelja…

Mladostaši su, prema najavi, silovito krenuli u susret riješeni pokazati Osječanima da je njihova titula jesenskog prvaka bila tek slučajna. Raspoloženi na servisu, odlični u bloku, učinkoviti u obrani i napadu, Zagrepčani nisu dali gostima puno prilika da dođu do daha. Naročito je znakovit bio prvi set, u kojem su nakon vodstva od 8:6 odjurili sve do kraja, do 25:9. Osječani su se nekako vratili u drugom setu, u kojem su i vodili 11:9, ali od polovice tog seta ponovno momčad trenera Zaninija ubacuje u višu brzinu. U trećem su gosti bili najbliži osvajanju seta, no stručni stožer Mladosti preiskusan je da bi im to dozvolili.

Nikačević s 18, Mitrašinović sa 14,i Dukić s 10 poena i Zeljković jednim manje najučinkovitiji kod domaćina, dok su kod gostiju po broju poena prednjačili Iliev s 11 te Bogdanović 8 i Matoković 7.

Drugi se susret igra u subotu u Osijeku, u 18 sati, a eventualni treći sljedeći tjedan ponovno u Zagrebu.

Lovro Vranješ, srednji bloker Mladosti, komentirao je pobjedu: ”Bili smo jako motivirani jer su oni jesenski dio Superlige završili na prvom mjestu, odigrali smo dobru utakmicu i mislim da prvenstvo možemo riješiti već u Osijeku s dvije pobjede. U odličnoj smo formi, trener Zanini nas je jako dobro posložio.”

”Moglo bi se reći da je utakmica išla u jednom smjeru, pogotovo prvi set. Kasnije smo se malo uspjeli vratiti, no vidi se razlika među nama, Mladostaši imaju puno više vremena za treninge, angažiraniji su u odbojci, dok smo mi zapravo polu profesionalni klub. No, to nije nikakav alibi, mislim da smo ipak trebali malo bolje odigrati. Nadam se stoga da ćemo pokazati jači otpor u subotu u Osijeku, da ćemo pronaći onu igru koja nas je krasila veliki dio Superlige,” dodao je Luka Kraljević, libero Murse Osijek.

OSTALI SPORTOVI