Modrić dostigao Srnu: Nadamo se da će na toj razini ostati do Katara

Ljubljana Stožice

Hrvatska nogometna reprezentacija svoj kvalifikacijski put za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine počinje u Ljubljani protiv Slovenije, u srijedu od 20.45 sati.

“Početak je kvalifikacija, ne poznajemo jedni druge, ali Slovenci su domaćini, a dolaze im svjetski viceprvaci. Za njih je to jednako važna utakmica kao i za nas, itekako ih uvažavamo, njihovog izbornika Matjaža Keka također. Čeka nas sve, samo ne lagana utakmica, ali više ionako nema laganih utakmica. Nema, doduše, ni ključnih utakmica, trebaju nam bodovi, pokušat ćemo ih osvojiti već sutra. Moramo biti motivirani, agresivni i jako ozbiljni. Svjesni smo da je Euro pred vratima, ali u prvom redu moramo biti fokusirani na ove utakmice. Na Euro ćemo misliti poslije,” najavio je izbornik Zlatko Dalić neposredno prije okršaja.

U ofenzivi će mu nedostajati Petković i Rebić.

“Morat ćemo nešto mijenjati, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača, pogotovo u fazi napada, koji ih mogu zamijeniti i dati svoj doprinos. S te strane očekujem da ćemo biti pravi, važno je dobro startati u novom kvalifikacijskom ciklusu. Nismo imali vremena za pripreme, ali moramo protiv Slovenije pokazati našu snagu,” prenosi hns-cff.hr.

Luka Modrić protiv Slovenije će se izjednačiti s Darijom Srnom na prvom mjestu vječne ljestvice igrača s najviše nastupa (134) za Vatrene.

Svi se nadamo kako će kapetan uspješno odraditi i ovaj ciklus te kako Hrvatsku u Kataru povesti prema novom finalu Svjetskog prvenstva!

“Kad vidim Luku s kolikom željom i motivom dolazi na reprezentativna okupljanja… Dokle god bude tako, on će biti dio ove momčadi. U 36. godini je, a vidimo na kojoj razini igra u Realu,” naglasio je Dalić.

Dejan Lovren također je jedan od iskusnijih…

“U Ligi nacija smo imali dosta poteškoća s prekidima, ali sve je do nas, u našim glavama. Mislim da ćemo se popraviti u ovom kvalifikacijskom ciklusu, jer gore od onoga ne možemo. U Ligi nacija je situacija bila bitno drukčija, igrali smo protiv većih reprezentacija. Što se tiče korekcija u našoj igri… Moramo igrati onako kako znamo, snažno, visoko i pametno. Vjerujem u ovu momčad, izbornik je uz nas, podržava nas i to je najbitnije,” kaže Lovren, koji ukazuje na igračke kvalitete jednog od najboljih slovenskih igrača, Josipa Iličića:

“On je jedan od ključnih slovenskih igrača, uz Jana Oblaka, naravno. Iličić već dugi niz godina u Atalanti pokazuje da je igrač koji može promijeniti tijek utakmice, ali, ponavljam, sve je na nama. Moramo biti spremni na sve, čvrsti i kompaktni kad nemamo loptu, a koncentrirani u situacijama kada moramo iskoristiti naše prilike!”

NOGOMET