Dalić: Nismo uspjeli probiti slovenski blok, nismo zaslužili ništa više od poraza

Dalić

U prvoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Hrvatska je u Ljubljani poražena od domaćina Slovenije rezultatom 1:0.

Vatreni su bolje otvorili dvoboj, odličnu priliku imao je Kramarić, a još bolju i Nikola Vlašić, koji je pogodio vratnicu.

Međutim, nakon što je u 15. minuti Slovenac Lovrić, uz pomoć hrvatske obrane, uspio svladati Livakovića, sve se promijenilo.

Ekipa pod vodstvom Matjaža Keka znalački je sve do kraja utakmice sačuvala prednost i stigla do povijesne pobjede nad Hrvatskom.

Hrvatska Slovenija

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, bio je i ovaj put najbolji na terenu, a upisao je u Ljubljani svoj 134. nastup u dresu nacionalne selekcije te sada dijeli prvo mjesto na vječnoj ljestvici zajedno s dosadašnjim rekorderom Darijom Srnom.

“Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi smo dobro ušli u utakmicu, imali dvije šanse koje nismo iskoristili, a nakon primljenog pogotka više nismo bili na toj razini, Pokušavali smo, no sve je to bilo nekonkretno i jalovo, nismo uspjeli probiti slovenski blok. Napravili smo i neke promjene, no jednostavno nas nije išlo. Danas nismo zaslužili ništa više od poraza,” rekao je nakon poraza izbornik Dalić pa naglasio:

“Nije bilo probojnosti, primali smo loptu u noge. Nismo se otvarali u dubinu, nismo tražili situacije jedan-na-jedan već smo puno lopti vratili unatrag. Pri kraju je možda bilo malo konkretnije, no sveukupno je to bilo jako loše. Startali smo kako nismo htjeli, ali moramo dići glavu i pokušati popraviti stvari u sljedeće dvije utakmice te zaboraviti ovu.”

U preostalim utakmicama prvog kola Skupine H Rusija je slavila na gostovanju kod Malte (3:1), dok je Slovačka remizirala na Cipru (0:0). Kvalifikacije se nastavljaju već u subotu, kada Hrvatska u Rijeci dočekuje Cipar, a tri dana kasnije na Rujevici se igra i dvoboj s Maltom.

NOGOMET