Mogić: Veselim se Olimpijskim igrama, a posebno mi je drago da se sve više djece počinje baviti plivanjem

hps-mogic-1

Hrvatski plivački savez intenzivno radi na promociji plivanja kao iznimno važnog sporta već duže vrijeme iako je trenutno razdoblje u kojem su naši najuspješniji plivači, Franko Grgić i Marin Mogić, postigli uspjehe svjetskih razmjera dodatno pridonijelo važnosti. Upravo regionalna a još više međunarodna plivačka natjecanja pravi su magnet za gledatelje svih dobnih skupina. Međutim, oduševljenje plivanjem nije samo stvar prestižnih natjecanja nego je plivanje bitno jer stvara zajedništvo, pospješuje zdravlje i svijest za fair playom.

hps-mogic-3

“Veliko mi je zadovoljstvo ustanoviti da je plivanje sve više aktualno i cijenjeno u našem društvu. Ulažemo iznimne napore kako bismo plivanje približili javnosti te naravno u tome trebamo potporu i Vlade RH koju smo i dobili proračunom za 2020. godinu. Posebno smo zahvalni Vladi RH kao i Središnjem državnom uredu za sport za pokazano razumijevanje i prepoznavanje plivanja kao vrhunskog sporta. Projekti poput Hrvatska pliva jako su važni baš kao i cjelokupna promocija plivanja. Ponosan sam na rad svih trenera, plivača i njihovih obitelji,” rekao je predsjednik HPS-a Vladislav Veselica.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Hrvatski plivački savez intenzivno radi na promociji plivanja kao iznimno važnog sporta već duže vrijeme iako je trenutno razdoblje u kojem su naši najuspješniji plivači, Franko Grgić i Marin Mogić, postigli uspjehe svjetskih razmjera dodatno pridonijelo važnosti. Danas smo se sa medijima družili na pressici na kojoj je predsjednik HPS-a @vladislav_veselica zahvalio javnosti, medijima i Vladi RH na uloženom trudu i potpori oko promocije sporta. Trener najuspješnijih plivača @materuzic govorio je o ulozenom trudu te svemu što je naučio i što ga je dovelo do ovog uspjeha te pripremama za natjecanja. @marin_mogic je pričao o svojim počecima i koliko mu znači plivanje te koliko se veseli odlasku na OI u Tokio. #croswim #plivanje #viseodsporta #hrvatskiplivackisavez #hrvatska

Objavu dijeli HPS (@hrvatskiplivackisavez)

Najuspješniji trener plivača, Splićanin Mate Ružić, zaslužan je svojim radom i upornošću za uspjeh naša dva najuspješnija plivača Grgića i Mogića koji se spremaju za OI u Tokiju.

“Iako sam ovako vidljiv uspjeh postigao tek sa sjajnim dečkima Marinom i Frankom, moj put je daleko duži i kroz njega sam učio i kroz pogreške. Velika je čast i uspjeh sudjelovati na OI.“

hps-mogic-2

Marin Mogić, jedan od dva sigurna putnika na OI u Tokio, fokusiran je mladić koji je od svoje šeste godine posvećen plivanju.

“S plivanjem sam krenuo kao dijete a danas sam presretan jer je plivanje moj izbor i znam da se ogromni trud uvijek isplati. Veselim se Olimpijskim igrama ali i svim drugim natjecanjima. Iako ja kao mali nisam imao tada aktualne uzore u plivanju drago mi je da se sve više osoba, a posebno djece, počinje baviti ovim sportom!”

 

VODENI SPORTOVI