Na Jarunu počinje klupsko PH u odbojci na pijesku: Nastavak u Puli, završnica u Splitu

KOP Siget

Klupsko prvenstvo u odbojci na pijesku za seniore počinje ovog vikenda u Zagrebu. Uzbudljivi mečevi igrat će se u subotu i nedjelju od 8 do 19 na igralištima za odbojku na pijesku na Jarunu. U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza natjecat će se 16 klubova, osam u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji.

”Klupsko prvenstvo će, iako bez gledatelja, omogućiti domaćim pjeskašima skromni kontinuitet u pripremama i natjecanju te priliku da izbore klupske plasmane i kriterijske rezultate. Samo prvenstvo se sastoji od tri turnira u seniorskoj kategoriji, tri turnira mlađih dobnih kategorija i kupa RH koji će se igrati od kraja lipnja do kraja kolovoza u Zagrebu, Splitu i Puli,” najavila je prvenstvo direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

U ženskoj konkurenciji na zagrebačkoj postaji prvenstva natjecat će se Kop Siget, Kop Žnjan, Haok Žal Banjole (Pula), Kop Čakovec, Kop Opatija, Kop Retfala, Žkop Jarun i Aok Osijek. Na terene će izaći i seniori Kop Opatija, Kop Siget, Kop Zagreb, Kop Žnjan, Kop Čazma, Kop Retfala (Osijek), Kop Čakovec i Haok Žal Banjole (Pula). Svi klubovi međusobno će odigrati po dvije utakmice i skupljati bodove na prvenstvu. Prema broju bodova odredit će se plasman na ljestvici te konačan pobjednik prvenstva.

Prvenstvo se nakon Zagreba nastavlja u Puli 11. i 12. srpnja, a pobjednici seniora i seniorki znat će se nakon završnice koja se igra u Podstrani (Split) 25. i 26. srpnja. Uz klupsko prvenstvo održat će se još i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe od 18 u Splitu, od 3. do 5. srpnja, Klupsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije (Zagreb 17.-19. srpnja, Split 21.-23. Kolovoza, Pula 28.-30. Kolovoza) te klupski Kup Hrvatske koji će se od 14. do 16. kolovoza igrati u Zagrebu.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: