Vratila se odbojka na pijesku

Odbojka na pijesku

Prvo okupljanje 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku u Zagrebu obilježili su atraktivni mečevi. Na pješčanim terenima na Jarunu natjecalo se osam klubova u ženskoj i muškoj konkurenciji, u svakoj je odigrano po 56 mečeva što znači da se u dva dana odigralo čak 112 odbojkaških dvoboja. Ljestvice nakon okupljanja u Zagrebu predvode KOP Siget kod odbojkašica te KOP Opatija kod odbojkaša.

”U normalnim okolnostima se svakog ljeta uz klupsko održavaju i pojedinačna prvenstva, ali zbog korone je to sve promijenjeno i ove godine imamo veliki interes za klupsko prvenstvo. Imamo dva ili tri kluba koja odskaču od drugih, a već prvi dvoboji u Zagrebu pokazuju da će biti uzbudljiva borba za prvaka.” – izjavio je povjerenik natjecanja HOS-a za klupsko prvenstvo u odbojci na pijesku Tomislav Karaula te dodao: ”U Zagrebu je bilo pakleno vruće, na terenu je sigurno 35-40 stupnjeva. Zadovoljni smo igračima koji se pridržavaju distance i svih drugih propisanih mjera, to želim posebno istaknuti.”

Klupsko prvenstvo u odbojci na pijesku organizira Hrvatski odbojkaški savez, a ovo je 15. uzastopno izdanje prvenstva. U Zagrebu su se u ženskoj konkurenciji natjecali KOP Siget, KOP Žnjan, HAOK Žal Banjole (Pula), KOP Čakovec, KOP Opatija, KOP Retfala, ŽKOP Jarun i AOK Osijek. Sa šest pobjeda u sedam mečeva te 13 bodova, prvo mjesto zauzela je ekipa iz Sigeta, jedan od favorita za osvajanje prvenstva.

”Imamo velika očekivanja od prvenstva Hrvatske ovog ljeta zato što se natječemo u brojnim dobnim kategorijama, prošlih smo godina imali dobre rezultate i očekujemo ih i ove godine. Što se tiče, seniorskog prvenstva, uvijek smo među prve tri ekipe tako da to želimo potvrditi i ovog ljeta.” – izjavila je Erika Drviš iz HAOK Žal Banjole.

Seniorsku konkurenciju činili su KOP Opatija, KOP Siget, KOP Zagreb, KOP Žnjan, KOP Čazma, KOP Retfala (Osijek), KOP Čakovec i HAOK Žal Banjole (Pula).

”Korona nam je dosta poremetila planove, otkazani su svi turniri u Hrvatskoj što se tiče pojedinačnog prvenstva. Ovdje igram za KOP Opatiju, dosta smo oslabljeni jer nam inače dosta ekipe čine Srbi i jedan Slovenac, koji nisu mogli doći zbog pandemije tako da smo ovdje samo nas četvorica. Svejedno, očekujem dobru odbojku na prvenstvu, ovdje ima dobrih ekipa i ne sjećam se kada je više ekipa bilo prijavljeno, tako da se svašta može dogoditi!” – poručio  je Filip Silić iz KOP Opatije koja je zauzela prvo mjesto osvojivši 13 bodova u sedam mečeva.

Prvenstvo se nakon Zagreba nastavlja u Puli 11. i 12. srpnja, a pobjednici seniora i seniorki znat će se nakon završnice koja se igra u Podstrani (Split) 25. i 26. srpnja. Uz klupsko prvenstvo održat će se još i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe od 18 u Splitu, od 3. do 5. srpnja, Klupsko prvenstvo za mlađe dobne kategorije (Zagreb 17.-19. srpnja, Split 21.-23. Kolovoza, Pula 28.-30. Kolovoza) te Klupski kup Hrvatske koji će se od 14. do 16. kolovoza igrati u Zagrebu.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: