Nacionalni teniski centar i strategija HTS-a zalog su budućnosti

Tenis u školama, Babić

Izgradnja Nacionalnog teniskog centra te izrada i provedba strategije od 2021. do 2027. posebno se ističu kao ciljevi Hrvatskog teniskog saveza ključni za razvoj hrvatskog tenisa u godinama koje dolaze.

”Izgradnja Nacionalnog teniskog centra kao središnjeg mjesta na kojem će se razvijati generacije tenisačica i tenisača cilj nam je od iznimne važnosti baš kao i izrada strategije od 2021. do 2027. Strategija nam je izuzetno bitna kako bi se definirao razvoj i implementacija infrastrukture i programa na području RH. Radit će se snimanje stvarnog stanja infrastrukture, turnira, broja igrača, jednom riječju mapiranje cijelog tenisa u Hrvatskoj kako bismo mogli planirati razvoj te spremni dočekati i aplicirati za financijska sredstva EU,” ističe predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Organizacija Davis Cupa i izgradnja Regionalnog teniskog centra u Zadru, pokretanje projekta Tenis u školama te podizanje kvalitete svih teniskih natjecanja u Hrvatskoj samo su neki od projekata ostvarenih u posljednje dvije godine.

”Realizirali smo nekoliko važnih projekata, među kojima posebno treba istaknuti jedno od zahtjevnijih Davis Cup natjecanja – ono u Zadru 2018. godine. Tako je i nastao Regionalni teniski centar sa sedam zemljanih i tri betonska terena na kojima su se nedavno pripremali hrvatski reprezentativci i koji je danas središte dalmatinskog i hrvatskog tenisa. Upravo se na tim terenima nedavno održao i Adria Tour koji je okupio neke od najboljih tenisača svijeta, to je za hrvatski tenis veliko priznanje,” dodala je.

U posebnom fokusu Hrvatskog teniskog saveza je i podizanje kvalitete državnih natjecanja. Prva i druga hrvatska liga dobile su po prvi puta nagradni fond kako bi se razina obje lige podigla na onu koju igračice i igrači zaslužuju. Prilagođeni su juniorski programi prema kvaliteti igrača rang svjetske rang liste, a juniori sada imaju besplatne stručne medicinske preglede, fizioterapeuta i osiguranje odnosno sve ono potrebno za razvoj mladih tenisača.

Po prvi su puta čak tri člana Hrvatskog teniskog saveza imenovana u odbore ITF-a. Ostvarena je suradnja s federacijama Francuske, SAD-a, Austrije, Tunisa, Slovenije, BiH i Srbije. Veliki izazov za Savez došao je s koronakrizom, ali inicijativama za potpore trenerima i klubovima. Organiziranjem turnira omogućeno je ponovno pokretanje tenisa koji u Hrvatskoj.

(Foto: HTS/Mario Ćužić)

TENIS
Tagged with: ,