Najbolja hrvatska plivačica iznenada prekinula karijeru: Ostaje mi slatko-gorki okus…

Matea Samardžić

Najbolja hrvatska plivačica, 23-godišnja Matea Samardžić prekinula je profesionalnu karijeru te će se posvetiti poslovnim izazovima nakon završetka studiranja u SAD-u.

Prije dvije godine u Londonu na Europskom prvenstvu u 50-metarskim bazenima osvojila je brončanu medalju u disciplini 200 metara leđno. Nastupila je na Olimpijskim igrama u Riju gdje je bila u polufinalu. Na kraju je u disciplini na 400 metara mješovito zauzela 17. mjesto, na 100 leđno bila je 13., a na 200 leđno osvojila je 15. poziciju.

“Nitko mi ne može oduzeti onu sreću i zadovoljstvo postignutim, sva ostvarenja napravljena isključivo napornim radom. Plivanje mi je otvorila mnoga vrata i oblikovalo me kao osobu. Zahvalna sam svima koji su poticali, koji su utjecali na mene i bili snažna podrška, i veliki dio moje plivačke karijere. Radujem se novim izazovima,” objavila je preko društvenih mreža.

“Istini za volju ostaje mi neki slatko-gorki okus nakon svega. Istina je, bilo je dana kada sam mrzila buđenja u pet ujutro i ulaske u hladnu vodu da bi odradila trening. Mnogo puta se događalo da bi poželjela ostati u krevetu i jednostavno zaboraviti na alarm. No sve bi to nestalo u trenutku i danas kada sve pogledam ponosna sam da se moj naporan rad isplatio.”

VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,