Najtrofejniji svjetski vaterpolski trener Ratko Rudić u zasluženoj mirovini: Žao mi je što nisam otišao s trofejom…

Rudić

Najtrofejniji svjetski vaterpolski trener Ratko Rudić zaključio je svoju briljantnu karijeru! Nažalost, epidemija koronavirusa ubrzala je njegovu odluku…

Rudić je vodio talijanski Pro Recco, cilj mu je bio osvojiti Ligu prvaka, jedini trofej koji mu je nedostajao, no, svjetska epidemija i prisilna pauza natjerala je 71-godišnjeg majstora na odlazak u trenersku mirovinu.

“Prvi puta u karijeri sam ostao bez motivacije. Žao mi je što nisam karijeru završio s trofejom, ali jednostavno više nemam onu želju kao što sam imao ranije. Na kraju, nije mi žao,” rekao je na oproštaju.

Ukupno u igračkoj i trenerskoj karijeri osvojio je 64 trofeja od čega 19 klupskih naslova i 45 reprezentativnih medalja uključujući 18 zlatnih a na najcjenjenijim velikim seniorskim natjecanjima poput europskih i svjetskih prvenstava i olimpijskih igara osvojio je 21 medalju uključujući 10 zlata.

Bio je i sjajan igrač, no, u povijest svjetskog vaterpola upisao se kao osvajač četiri zlatne olimpijske medalje, dvije s bivšom državom, jedne s Italijom i jedne s Hrvatskom, u Londonu 2012. godine.

Tri puta je bio svjetski prvak (SFRJ, Italija, Hrvatska), dok je dva puta Italiju i jednom Hrvatsku odveo i na krov Europe.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI