Najvažnije utakmice generacije: Ludo vrijeme, baš ludo!

Stanković, Hrvatska

Hrvatska futsalska reprezentacija u subotu u dvorani Višnjik u Zadru od 19 sati protiv Češke igra prvu utakmicu doigravanja za nastup na Svjetskom prvenstvu, uzvratni susret na rasporedu je 10. studenoga u Brnu.

“Na prvotnom popisu bilo je 25 igrača, od kojih su devetorica bili pozitivni, uz liječnika i trenera vratara. S druge strane, nositelji kvalitete koji igraju u inozemstvu ostali su pošteđeni pa je situacija na kraju ipak ispala podnošljiva. Međutim, sve to je daleko od optimalnog. Neki igrači su se priključivali iz samoizolacije, nekima je prvenstvo prekinuto prije mjesec, nekima prije deset dana, a nekima je još uvijek trajalo pa je teško bilo dozirati treninge. Međutim, svi su u istoj situaciji, očito je došlo takvo vrijeme,” kaže izbornik Mato Stanković, koji žali što hrvatska futsalska reprezentacija najvažniju utakmicu u novijoj povijesti dočekuje u teškim okolnostima.

“Tako je, na žalost, ispalo. Najvažnija utakmica u posljednjih dvadeset godina stiže u jako čudnom vremenu za sport. Evo, nama se dogodilo da su u posljednjem prvenstvenom kolu igrali Novo vrijeme i Olmissum, koji su imali po jednog pozitivnog igrača u momčadi, poslije čega su se skoro svi zarazili. Ludo vrijeme, baš ludo. Međutim, ne želim plakati, nastojimo se maksimalno prilagoditi novonastaloj situaciji i biti optimistični,” piše hns-cff.hr.

Hrvatska će za protivnika imati vrlo nezgodnu češku momčad.

“S Česima smo se u povijesti puno puta sastajali i posljednjih godina dobro prolazili. Međutim, od 2000. do 2010. godine s Česima smo u četiri navrata igrali kvalifikacijske utakmice i u svima su oni bili uspješniji. Zadnjih godina mi imamo bolje međusobne rezultate, ali, realno govoreći, sve su te utakmice bile vrlo neizvjesne. Česi su bolji kao kolektiv, a mi individualno. Češka je tipična ‘shematska’ momčad koja čeka kontru i polukontru, vrlo agresivna i brza. U igri Čeha nema puno improvizacije i nepoznanica, analizirali smo sve njihove utakmice u posljednjih godinu dana. Sve u svemu, ne priželjkujem, ali mislim da će to biti dvije izjednačene utakmice u kojima će presuditi detalji. Nastojat ćemo pružiti maksimum, odigrati najbolje što možemo i biti na gornjoj granici naših mogućnosti pa što bude,” zaključio je Stanković.

NOGOMET