Primić: Mislim da smo bolji od Čeha, nadam se da ćemo svi biti spremni za uzvrat

Novak, Futsal

Prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo između futsalskih reprezentacija Hrvatske i Češke završio je bez pobjednika, rezultatom 2:2.

Odluka će pasti u utorak 10. studenog u Brnu.

Češka je sredinom prvog poluvremena stekla dva pogotka prednosti. Precizan je prvo bio Zaruba, nakon udarca iz kuta, a potom je gostujuću akciju okončao Rešetar.

Ipak, netom prije odlaska na odmor Novak realizira kazneni udarac s deset metara za smanjenje češkog vodstva. Početkom nastavka isti je igrač izveo i šesterac za izjednačenje, no vratar Nemec je obranio taj pokušaj.

Igrala se 27. minuta kada se Đuraš oslobodio svog čuvara i prizemno pogodio za poravnanje, a ubrzo je i Primić obranio deseterac Seidlera.

Hrvatska je u završnici dvije minute igrala s igračem više, nakon isključenja Rešetara, no češki čuvar mreže više se nije dao svladati.

“Bilo je svega – otvaranje je bilo korektno, no onda smo upali u crnu rupu bez protoka lopte i agresije, a Česi su samo čekali našu grešku i protunapade. Primili smo dva pogotka koji se rijetko primaju, no to su takve utakmice. Ne tražimo alibije, no većina igrača već dugo nije odigrala pravu utakmicu. U drugom smo poluvremenu pokazali da smo trebali i dobiti ovu utakmicu. Rano smo napravili pet prekršaja, što nam je otupilo agresivnost, ali bio bih prezadovoljan kada bismo u svakoj utakmici stvorili prilika kao u ovoj. Ne treba biti nerealan, nema velike prednosti domaćeg terena i pokazali smo da možemo igrati s Češkom, ako ne i da smo bolji. To treba pokazati i u Češkoj. Sve ovisi kako će se kretati rezultat, vjerojatno će Češka jednako početi, bez rizika, to je njihov stil. Bude li rezultat išao na naš mlin, morat će se i oni otvoriti,” komentirao je izbornik Stanković, piše hns-cff.hr.

“Mislim da smo bolji od Čeha, ali to nismo pokazali u prvom poluvremenu. Polagani ulazak obio nam se o glavu, no Hrvatska je pokazala karakter, vratila se, a njihov je vratar bio odličan. U Češku idemo po pobjedu, sve je otvoreno. Nadam se da neće biti problema s ozljedom i da ćemo nakon novog testiranja na koronavirus svi biti spremni za uzvrat,” istaknuo je vratar Zoran Primić.

Hrvatska: Primić, Kanjuh, Jelovčić, Perić, Postružin; Luketin, Matošević, Čekol, Đuraš, Marinović, Novak, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

NOGOMET