Natko odličan 11. u kombinaciji u Wengenu, Kostelić na ‘svojoj’ stazi doskijao do prvih bodova

Wengen, Ivica Kostelić

Na legendarnoj kombinaciji u Wengenu, Natko Zrnčić-Dim stigao je do 11. pozicije i 24 boda, dok je Ivica Kostelić završio na 24. poziciji, s prvih sedam bodova sezone. Kostelić je legenda Wengena, gdje ima čak šest pobjeda i 13 postolja u svojoj bogatoj karijeri.

Malo je nedostajalo da i Max Ullrich upiše svoj prvi top 30 rezultat na nekom od natjecanja Svjetskog kupa.

Zanimljiv, iako iz nužde, eksperiment sa slalom vožnjom alpske kombinacije Wengena na završnom dijelu “Lauberhorna”, a ne na uobičajenoj “Männlichen/Jungfrau” stazi, donio je i donekle neuobičajene rezultate u konačnom plasmanu. Specijalisti za brze discipline dosta su se, naime, bolje snašli u ovakvim uvjetima te sasvim pristojno odradili svoje slalomske nastupe.

Kjetil Jansrud stigao je do pobjede, drugi je iznenađujuće bio Aksel Lund Svindal, dok je treći završio Adrien Theaux, još jedan specijalist za brze discipline.

Natko Zrnčić-Dim priliku za eventualni još bolji plasman od i više nego solidnog 11. mjesta ostavio je danas u završnom dijelu spusta, kada je u zadnjih 19 sekundi vožnje ostao bez gotovo sekunde. U slalomu Natko apsolutno na razini očekivanja s petim vremenom te slalomske vožnje. U konačnici – zaostatak za Jansrudom od 1.60 sekundi.

Ivica Kostelić i Max Ullrich u slalomsku su vožnju, nakon spusta, ušli 40. i 44. sa starta. Ivici je 18. vrijeme slaloma donijelo završnih 3.49 sekundi zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme, dok je Max s 25. vremenom slaloma utrku završio 66 stotinki udaljen od mogućeg prvog boda u Svjetskom kupu u karijeri (+ 4.76 sek. zaostatka). (Foto: Facebook)

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI

Ostavi komentar