Natko ponovno na stazi Svjetskog kupa nakon prosinca prošle godine!

Natko Zrnčić Dim

Kao i u prvoj veleslalomskoj utrci sezone u američkom Killingtonu ponovo je slavila Njemica Viktorija Rebensburg s vremenom 1:57.63 ispred drugoplasirane Amerikanke Mikaele Shiffrin (+0.67).

Naša mlada skijašica Leona Popović nastupila je sa startnim brojem 48 no na žalost nije se uspjela probiti u drugu vožnju i utrku je završila na 43. mjestu.

Nakon što je osvojila dva treća mjesta u dvije slalomske utrke NorAm kupa Popović se prije nekoliko dana i treći put popela na pobjedničko postolje. U veleslalomskoj utrci NorAm kupa u Copper Mountainu Leona je osvojila sjajno drugo mjesto.

Leona je bila sedma nakon prve vožnje ali je s najboljim vremenom druge poboljšala početni rezultat i završila utrku na ukupno drugom mjestu, samo 10 stotinki iza pobjednice Kanađanke Marie-Michele Gagnon.

Odličnim vožnjama Leona je iza sebe ostavila neke od najboljih veleslalomašica svijeta kao što su Talijanke Sofia Goggia i Marta Bassino. Talijanke su utrku završile na četvrtom i petom mjestu dok je broncu osvojila Kanađanka Mikaela Tommy.

Filip Zubčić nastupio je u NorAm slalomu gdje se sa startnim brojem 31 probio na šesto mjesto i popravio FIS bodove.

Natko ponovno na stazi!

U kanadskom Lake Louiseu vozio se prvi spust sezone, a slavio je Švicarac Beat Feuz s vremenom 1:43.76. Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Matthias Mayer (+0.09) dok se na najnižu stepenicu postolja popeo povratnik Aksel Lund Svindal.

Utrka u Lake Louiseu bila je i prva utrka Svjetskoga kupa za Natka Zrnčića Dima nakon rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta kojoj se podvrgnuo nakon što je prošle sezone pao na treningu spusta u francuskom Val d’Isereu. S zaostatkom od 2.86 sekunde Natko je utrku završio na 46. mjestu. Na posljednjem slobodnom treningu Natko je zaradio kaznu zbog simuliranja zavoja na stazi te je morao startati predzadnji.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI