Neven Spahija gost drugog izdanja košarkaškog kampa Basketball Camp Croatia

Rudež, kamp

Jedan od najtrofejnijih hrvatski košarkaških trenera, bivši hrvatski izbornik Neven Spahija, gost je drugog izdanja Basketball Camp Croatia. Strateg koji je vodio neke od najjačih klubova u Europi svoja će iskustva podijeliti s polaznicima kampa koji se od 29. lipnja do 6. srpnja te 6. do 13. srpnja u Zaboku.

Šibenčanin je u više od 30 godina karijere osvojio čak 14 trofeja. Sa španjolskom Valenciom osvojio je Eurokup 2010., a bio je i prvak Hrvatske, Slovenije, Litve, Španjolske, Turske i Izraela.

S Cibonom je 2000. i 2001. osvojio dvostruku krunu – prvenstvo i Kup Hrvatske, a posljednji veliki uspjeh je titula prvaka Izralea s Maccabi Tel Avivom 2018. godine.

Uz bogato europsko znanje, Spahija će s mladim polaznicima podijeliti i znanje stečeno na mjestu pomoćnog trenera NBA ekipe Atalanta Hawks.

Basketball Camp Croatia je već prve godine privukao veliki broj polaznika iz deset zemalja. S polaznicima će raditi stručni trenerski kadar po najnovijim saznanjima iz košarke i kineziologije u najmodernijim uvjetima. Treninzi se održavaju u novoizgrađenoj sportskoj dvorani u Zaboku, u multifunkcionaloj dvorani s tri košarkaška terena, a uz trenažni program polaznici će raditi sa sportskim psihilozima i nutriconistima, a obići će i Muzej Dražena Petrovića u Zagrebu.

KOŠARKA
Tagged with: