‘Snaga djece u pokretu’ na najbolji način promovirala važnost bavljenja sportom

Snaga djece u pokretu

Više od 3000 mladih sportaša iz šire regije ovih je dana u Rovinju, Poreču i Puli stvaralo najljepše uspomene. Projekt Snaga djece u pokretu (Youth Movement Power) omogućio im je tri dana druženja, zabave i natjecanja u rukometu, nogometu i tenisu. Šesto izdanje projekta koji ima cilj popularizaciju dječje aktivnosti okupilo je ekipe iz Austrije, BiH, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije i Hrvatske te čak i jednu ekipu iz Hong Konga.

U sklopu projekta održan je Croata Trophy te izdanje Special Power League za djecu s poteškoćama u razvoju. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a podršku su mu dali brojni sportski klubovi i poznati sportaši. Jedan od njih je i nogometaš Mateo Kovačić, a mlade sportaše je na natjecanjima bodrila i njegova supruga Izabel Kovačić.

Pobjednik ovogodišnjeg nogometnog turnira u skupini U16 je NK Budućnost (Banovići, BiH), Pobjednik skupine U14 je NK Devetka iz Zagreba, NK Orijent iz Rijeke je bio najbolji u kategoriji U12/13, skupinu U11 predvodi NK Yuen Long Football Club iz Hong Konga dok je u najmlađoj kategoriji U10 najbolja ekipa iz NK Rijeka. Od rukometašica najbolja je ekipa Bajnok Nemesvamos s prvim mjestima u svim kategorijama dok kod rukometaša treba izdvojiti mlade rukometaše PPD Zagreb, RK Varaždin 1930 i RK Dobova iz Slovenije.

Uz natjecanja održao se i simpozij na temu Edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju, radionica Mentalnog treninga te trening sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska s više od stotinu građana Rovinja i njihovih gostiju. Sportskim, zabavnim i edukativnim sadržajem projekt Snaga djece u pokretu pokazao je zašto je najveći ovog tipa u regiji te na najbolji način promovirao važnost bavljenja sportom kod svih građana.

 

OSTALI SPORTOVI