Nikad slabija Hrvatska protiv Francuske, debakl Babićevog sustava na Euru!

Karabatić, Foto HRS

Hrvatska rukometan reprezentacija doživjela je debakl (32:24) u dvoboju protiv aktualnih europskih, svjetskih i olimpijskih šampiona Francuza. Iako se nakon partija protiv Islanda i Makedonije mogla očekivati bolja predstava Babićevih izabranika, taktički i tehnički Hrvatska je odigrala ispod razine današnjeg vrhunskog rukometa, ‘mekano’ i neagresivno u obrani te sporo i bezidejno u napadu.

Samo u prvih deset minuta imali smo inicijativu, prije nego su se Francuzi zagrijali na radnu temperaturu. Kada su naši suparnici preuzeli vodstvo, više ga nisu ispuštali do kraja dvoboja. Praktički sve do završnih minuta prvog izgledalo je kako bismo mogli držati priključak i biti na tri, četiri pogotka minusa, ali onda francuski rukometaši rade seriju i na predah se odlazi s uvjerljivih 16:10.

Umjesto da su izbornik Babić i njegov stručni stožer na predahu posložili hrvatske redove, na teren arene u Krakowu izašla je potpuno neprepoznatljiva Hrvatska, kakvu proteklih godina nismo mogli vidjeti. Bez želje, žara i bilo kakvog natjecateljskog naboja!

Francuzi nastavljaju svoj nezaustavljivi niz i ubrzo odlaze na dvoznamenkastu razliku i samo njihovo lagano opuštanje u drugom poluvremenu zaustavili su pravi potop naših rukometaša.

Vrhunac utakmice bila je tko zna koja obrana Omeyera, nakon koje je sa svojeg gola postigao pogodak!

Uspjeli smo u posljednjim minutama malo vizualno ublažiti poraz, brojke na semaforu su se zaustavile na 32:24.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Domagoj Duvnjak s pet pogodaka, a po tri su postigli Marko Kopljar, Zlatko Horvat, Ivan Slišković i Antonijo Kovačević. Francuze su predvodili su Luc Abalo sa šest pogodaka, Michael Guigou s pet te Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte sa četiri. Legendarni Omeyer je imao 16 obrana, dok su hrvatski vratari Alilović i Stevanović imali osam. Nikola Karabatić je dvoboj završio na tri gola.

U posljednjoj utakmici u skupini, Hrvatska će u srijedu 27. siječnja od 20.30 sati igrati protiv domaćina Poljske.

Hrvatska je ovim porazom praktički izgubila šanse za proboj do polufinala, koje je sada tek u dalekoj teoriji, i nakon dvoboja s Poljacima će biti jasnije za koju će poziciju naši rukometaši razigravati u završnici Eura. (Foto: HRS)

Hrvatska: Mirko Alilović (6 obrana), Ivan Stevanović (2 obrane), Manuel Štrlek 2, Antonijo Kovačević 3, Ivan Čupić, Zlatko Horvat 3, Ilija Brozović 2, Marino Marić, Marko Kopljar 3, Domagoj Duvnjak 5, Igor Karačić 1, Luka Cindrić, Marko Mamić, Ivan Slišković 3, Jakov Gojun, Luka Šebetić 2.

EHF Euro 2016, Skupina 1:

1. Francuska 4 3 0 1 121:101 6
2. Poljska 2 2 0 0 55:48 4
3. Hrvatska 4 2 0 2 116:111 4
4. Norveška 2 2 0 0 63:58 4
5. Makedonija 3 0 0 3 70:88 0
6. Bjelorusija 3 0 0 3 71:90 0

 

RUKOMET

Ostavi komentar