Nikola Karabatić stiže u Arenu, Zagrebaši protiv Barcelone u četvrtfinalu LP! Vujović: “Moraju pokazati da su bolji!”

FN9A8449 (1)

Rukometaši PPD Zagreba izvukli su najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka! Hrvatski prvak igrat će protiv Barcelone, odlučeno je to na današnjem ždrijebu u Beču.

U prvom susretu Zagrebaši će biti domaćini, a ogled je na rasporedu između 8. i 12. travnja, dok će se uzvratna utakmica u Barceloni igrati između 15. i 19. travnja.

“Dobili smo najtežeg protivnika, najtrofejniji klub, bit će jako teške utakmice, nemamo opterećenja, onda smo i najjači To smo već pokazali ove sezone. Prva utakmica je u Zagrebu i vjerujem da s dobrom igrom možemo u Barcelonu otići s nekakvom prednošću Ovo je poklon za prolazak u četvrtfinale, ponovno će Arena biti puna, vjerujem do posljednjeg mjesta. Uz pomoć navijača nadam se slavlju,” poručio je kapetan Plinara Zlatko Horvat.

Barcelona je klub s kojim je i sadašnji trener Zagrebaša Veselin Vujović kao igrač pokorio Europu 1991. godine.

“Sigurno smo dobili prvog favorita za Ligu prvaka. Bilu su to i lani, i sada će se potruditi da ne ponove istu grešku. Naravno prvo moraju proći dvije utakmice protiv nas i pokazati da su bolji. Meni je to najatraktivniji i najbolji protivnik, jer su i svi ostali teški i neugodni pa onda neka to ako već mora bude Barcelona, budući prvak Europe. Siguran sam da će Arena biti ispunjena, već sam uočio neke duele, kao naprimjer Šebetić – Karabatić, Kovačević – Lazarov, što je velika škola. Jedna takva utakmica vrijedi više nego pola sezone SEHA lige ili domaćeg prvenstva. Barcelona je za mene poseban protivnik, tamo sam proveo jedan lijepi dio karijere i jedva čeka utakmice,” poručio je nakon ždrijeba strateg PPD Zagreba,. koji je na kraju slikovito u Veszpremu pred bornim novinarima iz cijele regije karakteristično u šali dodao: “Naj…. su!”

Legendarni su bili okršaji Zagreba i Barcelone u devedesetim godinama prošlog stoljeća, kada je hrvatski prvak u razdoblju od 1997. do 199. godine izgubio tri finala Lige prvaka u nizu od katalonskog Dream Teama. U dvobojima su s jedne strane bili hrvatski velikani poput Goluže, Saračevića, Jovića, Džomba, Losert, dok je u Barci u tom razdoblju dubok trag ostavio i bivši Zagrebaš Patrik Pako Ćavar, koji je 1997. igrao za Zagreb, a godinu dana kasnije za Barcelonu.

Nakon brojnih međusobnih okršaja Zagreb je do pobjede nad Barcelonom po prvi puta stigao 2012. godine, kada je pod vodstvom Ivice Obrvana hrvatski prvak u veljači u skupini Lige prvaka slavio pobjedu 29:30.

Iste godine Zagrebaši su posljednji put igrali u četvrtfinalu elitnog europskog rukometnog natjecanja, ali pod vodstvom Slavka Goluže, koji je usred sezone zbog poraza u polufinalu SEHA lige, naslijedio Obrvana. Njemački Kiel tada je na korak do Final Four turnira zaustavio Zagreb, za kojeg su tada igrali Balić, Kopljar, Šego… (Foto: Matija Hećimović)

Parovi četvrtfinala rukometne Lige prvaka:

PPD ZagrebBarcelona

Vardar – Kielce

PSG – Veszprem

Szeged – Kiel

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar