Nikola Mektić je Grand Slam pobjednik Australian Opena!

Australian Open

Nikola Mektić je Grand Slam pobjednik. U paru s Čehinjom Barborom Krejčikovom osvojio je Australian Open!

U finalu u Melbourneu pobijedili su branitelje naslova, američko-britansku kombinaciju Bethanie Matek-Sands i Jamie Murray, preokretom u tri seta, rezultatom 5:7, 6:4 i 10-1.

Meč je mogao biti riješen ranije, jer su Krejčikova i Mektić u prvoj dionici servirali kod vodstva od 5:4. Izgubili su prvi set, no u nastavku su se vratili i na kraju u produženom tie-breaku izgubili tek jedan poen.

“Barbara, ne mogu ti dovoljno zahvaliti! Hvala cijeloj mojoj ekipi, navijačima i svima u Hrvatskoj i Češkoj,” poručio je u emotivnom govoru.

Ovo je Mektiću bio drugi finale na Grand Slam turnirima, nakon što je s Poljakinjom Rosolskom izgubio završni meč na US Openu upravo od Mattek-Sands i Murraya.

Nikola je tako stigao do 14. Grand Slam naslova za hrvatski tenis, sedmog u konkurenciji mješovitih parova. Prije njega to je uspjelo Dragutinu Mitiću i Francuskinji Simone Matthieu 1938. na Roland Garrosu, dva puta Mati Paviću (2016. na US Openu s Njemicom Laurom Siegemund i 2018. na Australian Openu s Kanađankom Gabrijelom Dabrowski) te Ivanu Dodigu koji je s Tajpežankom Latishom Chan slavio u tri navrata – 2018. i 2019. na Roland Garrosu te 2019. na Wimbledonu!

TENIS