Njemački superkup: Mandžo igrač utakmice po Kickeru!

Mario Mandžukić

Najeminentniji njemački sportski list, Kicker, proglasio je Marija Mandžukića najboljim igračem nedjeljne utakmice na Allianz Areni kojom je Bayern došao do prvog trofeja u sezoni. Ocijenio ga je dvojkom…

U borbi za Njemački superkup Bavarci su pred svojom publikom slavili 2-1 pobjedu, a hrvatski je nogometaš bio njezin ključan faktor: u šestoj je minuti majstorski realizirao dodavanje Francka Riberyja za 1-0 vodstvo, da bi pet minuta kasnije lijepo u matnu poziciju izbacio Arjena Robena.

Nakon što je Nizozemac u dvoboju jedan-na-jedan s Romanom Weidenfellerom poslao loptu u vratnicu, Thomas Müller je odbijanac zakucao pod gredu.

- Hrvatski je reprezentativac u svom natjecateljskom debiju pokazao da je dostojna zamjena ozlijeđenom Mariju Gomezu. Ako ne i više od toga… - sugeriraju Kickerovi reporteri mogućnost da 26-godišnji napadač čak istisne njemačkog reprezentativca iz idealne momčadi.

Dodaje se da u prilog Mandžukiću ide još jedan važan detalj u igri na kojem inzistira trener Jupp Heynckes:

- Tražim od igrača da, čim izgube loptu, suparnika izvrgnu pritisku i vrate loptu u posjed. Mi u našim redovima imamo puno ofenzivaca koji nisu navikli igrati na taj način – rekao je Heynckes, a u Kickeru zaključili da Mandžukić definitivno nije jedan od prozvanih već, dapače, napadač koji bi svojim defenzivnim sposobnostima mogao predvoditi Heynckesovu revoluciju.

NOGOMET

Ostavi komentar