Nova pobjeda Medvjeda protiv Olimpije; stiglo pojačanje iz Kanada s bogatim NHL iskustvom, finalist Stanley Cupa

Maribor,11.08.2013 - Hokej:Pripremna utakmica za novu sezonu KHL lige izmedju Medvescaka i Olimpije

Maribor,11.08.2013 - Hokej:Pripremna utakmica za novu sezonu KHL lige izmedju Medvescaka i OlimpijeHokejaši Medveščaka nastavili su s pripremama za novu, KHL, sezonu koja dolazi u Zagreb. U Mariboru su još jednom svladali ljubljansku Olimpiju, ali su objavili i kako su angažirali sjajnog kanadskog igrača s velikim i bogatim NHL iskustvom. Steve Montador, 33-godišnji branič, stigao je u brlog Medvjeda.

“Steve je branič koji je 10 godina igrao u NHL-u, a četiri sezone je imao više od 20 bodova po sezoni. U sezoni 2011./2012. imao je potres mozga, a kada se vratio nakon lockouta u NHL-u, njegova se plaća nije uklapala u okvir ‘salary capa’ te je bio poslan u AHL da završi sezonu gdje je odigrao 14 utakmica. Montador se potpuno oporavio od potresa mozga, potpuno je zdrav, i iznimno sretan zbog dolaska u Zagreb i što će igrati u KHL-u. On će donijeti dodatnu stabilnost na našoj plavoj liniji”, poručio je preko službenih stranica kluba sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Montador je s Calgary Flamesima u sezoni 2003./04. zaigrao u finalu Stanley Cupa protiv Tampa Bay Lightninga.

Mladi hrvatski napadač Marko Šakić, koji je bio na probnom roku, dobio je ugovor za 2013./2014. sezonu, dok slovačkom braniču Ivanu Švarnyu i švedskom napadaču Emilu Lundbergu nije produžen probni rok.
U Mariboru protiv Olimpije nije bilo rezultatskih problema, a pripremni dvoboj zaključen je sa 6:1. Strijelci su bili Bjorkstrand dvaput, Kane, Linglet, Murray i Martinović. Za Zmajčeke je jedini pogodak postigao Morency.

HDD TELEMACH OLIMPIJA – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:6 (0:1, 0:4, 1:1): Dekanich, M. Koren, Linglet, Kostović, Cheechoo, Willsie, Murley, Thomas, G. Koren, Murray, Perkovich, Walker, Kane, Glumac, Bjorkstrand, Letang, Carle, Foster, Klubertnaz, Katic, MacAulay, Martinović.

AKTUALNO Hokej ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar