Osijek nestrpljivo iščekuje hrvatske teniske zvijezde: Ovo je jedinstvena prilika

Bruno Vekic Donna Vekic Brankica Vekic i Igor Vekic

U Osijeku je predstavljen Hrvatski Premier Tenis, sportski spektakl kojem je ‘domaćica’ Osječanka Donna Vekić, hrvatska reprezentativka.

“Ovo je jedinstvena prilika da su svi hrvatski igrači trenutno u Hrvatskoj, zbog čega su se svi bili u mogućnosti i odazvati te podržati našu ideju. U kontaktu sam sa svim igračima i svi jedva čekaju doći u Osijek. Što se tiče formata samog turnira, igrat će se jedan set ženskog singla, jedan set muškog singla, muški parkovi, mješoviti parovi te nastup legendi,” najavila je Donna.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Sun sea and coffee ☕️

Objavu dijeli Donna Vekic (@donnavekic)

Sastavni dio projekta, koji će se održati od 4. do 7. lipnja, velika je humanitarna akcija pod nazivom – HRVATSKA I TENIS PROTIV COVID-19.

Turnir su pod sloganom #pokrenimotenis najavili i predsjednik skupštine Osječko – baranjske županije, mag.ing.el. Dragan Vulin, pročelnica upravnog odbora za kontinentalni turizam Osječko – baranjske županije – Tatjana Roth, ravnatelj KBC Osijek, doc.dr.sc. Željko Zubčić, predsjednik International Society of Applied Biological Science, prof.dr.sc. Dragan Primorac, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza – Nikolina Babić te Igor Vekić – organizator turnira, ECM Global d.o.o.

“Ovo je definitivno Donnina inicijativa u trenutku kada je sport stao pa tako i tenis. Naša ideja bila je zadovoljiti nekoliko ciljeva: pomoć hrvatskim tenisačima u doba COVID-19, organizirati projekt koji će zadovoljiti humanitarni aspekt akcije, prikupiti sredstva koja je biti donirana KBC Osijek, prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19, popularizirati tenis i hrvatske tenisače u javnosti te daljnja promidžba i prezentacija svih blagodati Osječko – baranjske županije,” izjavio je organizator turnira, Igor Vekić.

“Ovo je sjajan primjer kako izvrsnost i međunarodna prepoznatljivost mogu snažno poslati poruku koliko dobro možemo učiniti za svoju domovinu. Teniska imena koja dolaze na turnir te poruka koju svojim dolaskom odašilju prema svijetu, mene čine neizmjerno ponosnim biti Hrvat,” dodao je predsjednik International Society of Applied Biological Science, prof.dr.sc. Dragan Primorac.

“Hrvatski teniski savez s veseljem je podržao ideju obitelji Vekić u ostvarenju ove hvalevrijedne akcije, pogotovo u ovom neizvjesnom periodu u kojem smo se našli,” zaključila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, Nikolina Babić.

Na teniskom terenu sudjelovat će Marin Čilić, Borna Čorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac. Svoj doprinos dat će i naše legende poput Gorana Ivaniševića, Ive Majoli, Jelene Kostanić i Gorana Prpića.

(Foto: Alen Večanin)

TENIS