“Ova generacija je željna pobjeda i rezultata!”

Hrvatska, Gojun, Foto HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija sredila je i neugodnu Mađarsku na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj et se sada mirnije može posvetiti utakmicama protiv Bjelorusije i Čilea, prije nego u petak izađe na teren protiv Njemačke, nadamo se u borbi za prvo mjesto skupine.

“Na početku smo imali dosta problema u napadu. Lako su Mađari dolazili do golova i igrali su dobro u obrani. U drugom poluvremenu smo malo pojačali obranu, vratari su dobro branili i došli smo do nekih lakih golova iz kontre i polukontre nakon čega su oni otvorili obranu i na kraju mislim da smo zasluženo pobijedili,” istaknuo je Luka Cindrić, jedan od junaka preokreta i slavlja protiv Mađarske.

Svoj dio zasluga imali su i ostali reprezentativci, vratar Filip Ivić, kapetan Duvnjak, Zlaja Horvat, Mamić, Kontrec, Šebetić, Štrlek

“Ne bih uzeo zasluge sebi, svi igramo 60 minuta i moramo bit spremni. Svaki put se netko istakne i to je naša snaga. Lijepo je igrati za reprezentaciju i drago mi je kad mogu pomoći. Ova generacija je željna pobjeda i rezultata,” naglasio je Mamić.

“Prvo poluvrijeme smo bili u grču, valjda od iščekivanja, nije nam išao šut, promašili smo dva tri zicera, nikao ući u ritam, ali na kraju smo uspjeli,” rekao je Zlatko Horvat.

“Igrali smo dobro, ali smo imali problema u prvom dijelu i Mikler je bio odličan na golu. Proigrali smo u drugom dijelu. Uz Filipa na golu zabijali smo brzo lake golove kako smo i htjeli te se nadam da ćemo još do kraja Svjetskog prvenstva rasti,” naglasio je Ivan Stevanović.

Hrvatska u nedjelju ima dana predaha, a u ponedjeljak od 20.45 sati na rasporedu je dvoboj s oslabljenim Bjelorusima, koje u Francuskoj ne predvodi Sjarhej Rutenke. Legenda ovog sporta je prije nekoliko dana obznanila kako odlazi u zasluženo rukometnu mirovinu. (Foto: HRS)

RUKOMET